Meniu detox pentru o zi, perfect pentru reechilibrarea organismului după masa copioasă de Revelion
0După mesele copioase de Crăciun şi Anul Nou, specialiştii în nutriţie recomandă cel puţin o mică pauză de la alimentele grele cu care ne-am răsfăţat de o săptămână încoace. Dr. Emilia Simion, medic primar diabet, nutriţie, boli metabolice, recomandă meniul detox ideal pentru o zi.
„Magia sărbătorilor de iarnă nu înseamnă doar colinde şi miros de brad. Tradiţiile gastronomice de Crăciun sunt fascinante: cozonac copt, vin fiert cu scorţişoară, friptură bine rumenită, cârnaţi afumaţi, sărmăluţe aburinde. După Revelion, haideţi să luăm o pauză căci peste puţin timp vine Sf. Ion şi o vom lua de la capăt”, propune Dr. Emilia Simion.
Specialistul spune că este necesar să eliminăm toxinele acumulate în organism odată cu mesele hipercalorice din ultima perioadă şi recomandă regim fulger de detoxifiere cu alimente de origine vegetală care au rolul de a curăţa organismul.
„Ce ziceţi de o cură de o zi pentru detoxifierea ficatului? Legumele şi fructele sunt singurele care hrănesc organismul şi în acelaşi timp drenează excesul de toxine. Datorită conţinutului bogat de minerale, acestea neutralizează aciditatea din ţesuturi”, mai spune Dr. Emilia Simion, medic primar diabet, nutriţie, boli metabolice.
Iată ce meniu detox pentru o zi recomandă specialistul:
Mic dejun:
- două felii de pâine integrală, prăjită, cu pastă de avocado şi lămâie
sau
- un pahar de suc morcovi şi măr
Prânz:
- supă crema de broccoli cu crutoane
sau
- ciorbă de spanac
Gustare:
- un măr copt
sau
- un grepfrut
Cină:
- salată de crudităţi (măr, morcov, ţelină), legată cu ulei de măsline şi lămâie
sau
- legume la tigaie antiaderentă
Spre seară, ideală ar fi, desigur, o plimbare.