Cum îţi păstrezi rinichii sănătoşi cu seminţe de morcovi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: produsedingospodarie.ro
Foto: produsedingospodarie.ro

Pierderea funcţiei rinichiului se numeşte insuficientă renală şi poate fi acută, atunci când apare brusc - caz în care este, de obicei, reversibilă - şi cronică, atunci când se instalează în timp, este progresivă şi ireversibilă. Soluţiile pentru preîntâmpinarea şi tratarea acestor probleme înclud de la un regim alimentar şi de viaţă adecvat, până la tratamente alopate şi intervenţii chirurgicale. Remediile naturiste merită şi ele luate în seamă.

Rinichii realizează o filtrare primară şi o filtrare secundară, când are loc resorbirea din urina primară a unei părţi din lichidul eliminat împreună cu glucide, aminoacizi şi electroliţi,  din care rezultă o urină mai concentrată care urmează a fi eliminată. Deteriorarea acestei funcţii de filtrare duce la insuficientă renală. 

"Rinichii se îmbolnăvesc în tăcere, aşa că, în faza incipientă, insuficienţa renală poate fi fără simptome, însă odată cu scăderea funcţiei renale, simptomele sunt legate de: 1 - incapacitatea de a regla echilibrul hidro-electric şi acido-bazic al organismului, motiv pentru care unii compuşi toxici, nemaiputând fi eliminaţi, se acumulează în sânge; 2 - scăderea capacităţii  lor de a stimula producţia de globule roşii", explică specialistul în fitoterapie Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

În aceste condiţii, pot apărea letargii, stări de slăbiciune, dificultăţi de respiraţie şi umflarea ţesuturilor. Specialistul în fitoterapie recomandă consultarea unui medic la apariţia acestor semne, pentru că ignorarea acestor poate pune viaţa persoanei în pericol.

Elena Badea sugerează o serie de soluţii naturiste simple, majoritatea infuzii pe bază de plante, de pătrunjel, mătase de porumb, cozi de cireşe, până la păpădie, urzică, brusture  şi mesteacăn, care  ajută la menţinerea rinichilor sănătoşi.

Mai puţin utilizat, dar foarte eficient este ceaiul din seminţe de morcov.

"Seminţele de morcovi sunt utile în tratarea pietrelor la rinichi. Se culeg la sfârşitul verii şi se lasă la uscat. Se folosesc la obţinerea de extract şi pulbere. Pentru prepararea infuziei avem nevoie de peste trei linguri de seminţe de morcov râşnite, peste care  turnăm  apă  fierbinte şi lăsăm la infuzat câteva minute. Se consumă şase pahare mici de ceai pe zi, înainte de masă", recomandă Elena Badea.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite