56 de inculpaţi din mafia lemnului au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul curent, poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, sprijiniţi de mascaţi, au descins la Ocolul Silvic privat Dragoslavele
Anul curent, poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, sprijiniţi de mascaţi, au descins la Ocolul Silvic privat Dragoslavele

Au fost finalizate cercetările în dosarul penal deschis în noiembrie anul trecut, după ampla acţiune care a lovit puternic în mafia pădurilor din nord-estul judeţului Argeş, pe Valea Dâmboviţei. 56 de inculpaţi au fost trimişi în judecată în acest dosar.

Acuzaţiile la adresa acestora se referă la săvârşirea unor infracţiuni silvice, care au cauzat un prejudiciu total de 11 miliarde de lei. Faptele ar fi fost săvârşite cu sprijinul organele silvice.

Reamintim că în noiembrie, anul curent, poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, sprijiniţi de mascaţi, au descins la Ocolul Silvic privat Dragoslavele, precum şi la locuinţele unor persoane fizice (rudari din satul Valea Hotarului) şi la sediile a patru firme cu obiect de activitate exploatarea masei lemnoase în urma indiciilor potrivit cărora 16 persoane din Dragoslavele ar fi fost implicate în comiterea de infracţiuni silvice. Indivizii au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, fiind suspectaţi de evaziune fiscală, spălarea de bani bani, tăieri ilegale de arbori şi abuz în serviciu.

În baza probelor administrate, magistraţii Judecătoriei Câmpulung au emis mandate de arestare preventivă pe numele a nouă inculpaţi Vasile Crinu Onică, Lideraş Burulea, Ion Furdui, Constantin Cristian Coşcodaru, Jan Grancea, Costinel Petruţ Furdui, Ion Răduţă, Robert Constantin Fieraru şi Ionuţ Ciopleiaş. Ceilalţi suspecţi din acelaşi grup au fost puşi sub control judiciar. Iar cercetările au mers  mai departe  şi faţă de 59 de persoane, printre care trei pădurari şi trei patroni de gatere, toate aflate în stare de libertate.

Potrivit anchetatorilor cei în cauză, ajutaţi de pădurari de la Ocolul Silvic şi de la Obştea Moşnenilor Dragosloveni, ar fi tăiat în perioada 2014-2015, fără drept, circa 1.900 metri cubi de material lemnos, iar ulterior lemnul a fost transportat şi comercializat la patru societăţi comerciale. Oamenii legii au ridicat  azunci în vederea confiscării peste 700 mc material lemnos,120 mc cherestea, un autoturism de teren confecţionat artizanal pentru transportul lemnelor, 18 căruţe, 23 de motofierăstraie, 7.800 euro şi 6.000 lei.

Cercetările în acest caz s-au finalizat cu  trimiterea în judecată a 56 dintre cei asupra cărora planau acuzaţii legate de infracţiuni silvice.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite