Salarii mai mari pentru angajaţii de la Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
2016 aduce  o mărire de salariu de 150 de lei pentru angajaţii uzinei de la Mioveni
2016 aduce  o mărire de salariu de 150 de lei pentru angajaţii uzinei de la Mioveni

Negocierile dintre patronat şi Sindicatul Automobile Dacia s-au încheiat. Angajaţii s-au ales cu o majorare similară cu cea de anul trecut: 150 de lei, în sumă brută.

    

Dincolo de majorarea salariului cu 150 de lei brut, angajaţii vor avea şi o participaţie la profit de 1.430 de lei, care va fi plătită peste 3 luni, în mai. Această participare este cu 20 de lei mai mare faţă de cea negociată pentru 2015.

Pe platforma Dacia lucrează aproximativ 14.000 de angajaţi, iar salariul mediu brut este de aproximativ 500 de euro.

Uzina de la Mioveni va renunţa însă, în câţiva ani, la o parte dintre angajaţi. Locul acestora va fi luat de roboţi industriali. La acest moment, nivelul de automatizare a proceselor de fabricaţie vehicule şi mecanică este de 5%. În următorii ani, acesta va ajunge la 20%. Uzina pregăteşte un pachet de compensaţii financiare pentru cei care vor accepta să plece benevol.

     

Pachetele salariale pregătite de conducerea companiei pentru cei care vor pleca de bunăvoie conţin 14 salarii pentru fiecare angajat, adică între 60.000-70.000 de lei.

     

În momentul de faţă, la Dacia se lucrează pe 3 fluxuri, iar gradul de producţie manuală este de 90%. După anunţata etapă de robotizare, care urmează să dureze câţiva ani, gradul de producţie manuală s-ar putea reduce la două fluxuri.

Între anii 2000 şi 2014, pe platforma industrială de la Mioveni s-au făcut investiţii consistente pentru modernizarea uzinelor: aproximativ 1,9 miliarde de euro, din care 18,5 milioane de euro în condiţii de muncă.

Citeşte şi: Angajaţii, înlocuiţi cu roboţi la Dacia. Nivelul de automatizare a proceselor de fabricaţie vehicule şi mecanică va creşte de la 5 la 20%

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite