Zimbru Safari, ofertă inedită pentru turişti la Parcul Natural Vânători Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Neamţ, zimbri pot fi observaţi în mediul lor natural FOTO Parcul Natural Vânători Neamţ
La Neamţ, zimbri pot fi observaţi în mediul lor natural FOTO Parcul Natural Vânători Neamţ

Cei 17 zimbri care umblă liberi prin pădurile din Neamţ vor putea fi observaţi în cadrul unor expediţii organizate de rangerii Parcului de la Vânători Neamţ.

Oferta făcută de Administraţia Parcului Natural Vânători Neamţ este valabilă pentru zilele de marţi ale săptămânii, cei care doresc să participe la aventură trebuind să se înscrie cu cel puţin şapte zile înainte. Două persoane din Italia sunt printre primii înscrişi pentru Zimbru Safari. 

Turiştii vor fi ghidaţi de rangerii Parcului, aceştia învăţându-i cum să determine poziţia turmei prin radiotelemetrie, respectiv pe baza semnalelor emise de colarele cu GPS pe care erbivorele le poartă la gât.

„Vom pleca cu autoturismele de teren aflate în dotarea Parcului, însoţiţi de rangeri, spre zona în care se află zimbri în libertate. Mai apoi deplasarea se va face pe jos, echipamentul de teren fiind obligatoriu”, a declarat Sebastian Cătănoiu, şeful Administraţiei Parcului Natural Vânători Neamţ.

Tariful unei astfel de expediţii este de 80 de lei de persoană, fiind acceptate maximum 6 persoane pe zi. Reprezentanţii Parcului spun că, la cerere, doar pentru grupuri formate din 3-6 persoane, călătoria se poate realiza şi în altă zi a săptămânii, cu condiţia rezervării din timp. 

Printr-o astfel de experienţă în mijlocul naturii sălbatice, departe de civilizaţie, pe drumuri fără asfalt, fără semnal la telefon, se crează o întoarcere în urmă cu peste un secol si jumătate, în vremea în care zimbrii populau încă pădurile României.  

„Sunteţi de acord cu noi că, uneori, terenul accidentat, vegetaţia deasă sau agilitatea zimbrilor ne pot periclita contactul vizual. În acest caz, rămâne doar la latitudinea voastră dacă strădaniile noastre şi experienţele trăite cu ocazia celui mai mare mamifer al Europei compensează absenţa unei fotografii reuşite“, a mai spus inginerul Sebastian Cătănoiu. 

Programul pilot de reintroducere în libertate a zimbrului a fost derulat în România doar de către Administraţia Parcului Natural Vânători Neamţ, fiind creat un precedent care începe să fie fructificat şi de alte organizaţii din ţară. În ultimii doi ani, în pădurile din Neamţ au fost eliberate prin acest program 15 zimbri, şi doi pui au fost fătaţi în libertate. 

Pe aceeaşi temă:

Zimbrul redescoperit de români în Carpaţi. Cum au „socializat” exemplarele eliberate în pădurile din Neamţ

Numele zimbrilor liberi de la Neamţ încep obligatoriu cu "Ro". Rozana, ultimul membru al turmei. Pe listă mai sunt Roberta sau Robescu

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite