Preot ortodox cu funcţie la Arhiepiscopia Romanului, arestat într-un caz de vaccinări „la chiuvetă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Mario Ciucanu a fost arestat pe o perioadă de 30 de zile FOTO Facebook
Preotul Mario Ciucanu a fost arestat pe o perioadă de 30 de zile FOTO Facebook

Magistraţii au dispus arestarea preventivă a patru persoane, printre care se află un preot şi o doctoriţă, toate implicate într-un dosar de vaccinări fictive

Tribunalul Neamţ a hotărât, într-o şedinţă care a avut loc aseară, 23 martie 2022, arestarea a patru persoane acuzate de infracţiuni ce derivă din vaccinări fictive. După gratii au ajuns Daniela Grosu, medic de famile în comuna Gâdinţi, preotul Mario-Doro Ciucanu, de la Cotu Vameş, asistenta Cristina Munteanu şi un intermediar, Nicolae Timofte. 

Faptele comise de persoanele ajunse după gratii sunt luare de mită, fals informatic, complicitate la luare de mită şi 

complicitate la fals informatic. Decizia luată de magistraţii de la instanţa nemţeană a fost contestată de toţi acuzaţii, o sentinţă definitivă urmând a fi luată, zilele viitoare, la Curtea de Apel Bacău. 

Dacă dosare ce vizează false imunizări contra noului coronavirus au fost destule în ţară, cazul din Neamţ iese în evidenţă, fiind singurul în care este implicat şi un preot. Mario-Doro Ciucanu era cunoscută în zona Roman ca având har, fiind implicat şi în diverse acţiuni filantropice. 

Era şi inspector la Centrului de Pelerinaje „Meteora“, care aparţine Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Recent, el a fost la Vama Siret, de unde a transferat un grup de refugiaţi nigerieni, studenţi la Kiev, la Ambasada Nigeriei în România, pentru a se reîntoarce în ţara natală. Iată ce posta, în urmă cu şase zile, pe contul său de Facebook, sub titlul „Din calea gloanţelor, a bombelor şi a războiului din Ucraina, înapoi în patria mamă, Nigeria“: 

„La solicitarea cuiva apropiat şi în semn de solidaritate cu victimele războiului din Ucraina, am transportat şi transferat un grup de refugiaţi nigerieni, studenţi la diferite facultăţi din Kiev, capitala Ucrainei, de la noi la Bucureşti, la Ambasada Nigeriei în România, pentru a se reîntoarce înapoi în ţara natală. Încercau din răsputeri să zâmbească, dar pe chipuri li se citea teama şi traumele unei lupte în care au fost prinşi fără voia lor“.

Suspiciuni despre activităţile infracţionale din acest dosar au apărut în momentul în care pe platforma naţională Ro-Vaccinare comuna Gâdinţi apărea cu o rată de imunizare de circa 34,%, în condiţiile în care medicul de familie din această localitate raportase mult mai multe. Pe 22 martie 2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Neamţ, au efectuat 24 de percheziţii în cadrul unui dosar în care se efectuau cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de corupţie şi fals din perioada iunie 2021 - martie 2022. 

„În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă, obiecte, înscrisuri şi date informatice, precum şi aproximativ 57.000 de euro şi 22.000 de lei. 14 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, în vederea audierii“, se arata într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Cimitir în flăcări, într-o zi de „foc“ pentru pompieri. Câte intervenţii au avut în doar câteva ore

Sindicalist MAI, mesaj către şefi după incendiul din sediul Poliţiei: „Moartea are libertate de mişcare“

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite