Doi ani de la moartea părintelui Iustin Pârvu. Peste 4.000 de oameni sunt aşteptaţi la Mănăstirea Petru Vodă din Neamţ
0Credincioşii sunt aşteptaţi sâmbătă, 13 iunie, la mănăstirea Petru Vodă unde va avea loc slujba de pomenire a părintelui Iustin Pârvu. Pentru tineri, sunt pregătite în această vară tabere cu program de rugăciune şi activităţi agricole.
Peste 4.000 de credincioşi sunt aşteptaţi să participe sâmbătă, 13 iunie la prăznuirea celor doi ani de la moartea părintelui Iustin Pârvu, ctitorul mănăstirii Petru Vodă şi unul din cei mai iubiţi duhovnici din Moldova.
Slujba de pomenire va începe la ora 9.00, iar în fruntea soborului de preoţi se va afla IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.
„Cifra estimată de Jandarmerie la pomenirea de anul trecut a părintelui Iustin a fost de 4.000 de participanţi, şi credem că şi anul acesta va fi tot cam pe-acolo. Şi acum vor fi forţe de ordine care vor supraveghea manifestarea, Poliţia, Jandarmeria, va fi şi o maşină de Ambulanţă“, a declarat părintele Hariton Negrea, stareţul Mănăstirii Petru Vodă.
Pregătirile din aceste zile pentru evenimentul de sâmbătă au avut loc atât la mănăstirea Petru Vodă, cât şi la Paltin (mănăstirea de maici), unde s-au pregătit pachete cu alimente care vor fi date spre pomenirea părintelui Iustin.
Urmaşul părintelui Iustin în fruntea obştii monahale de la Petru Vodă îi sfătuieşte pe cei care vor ajunge la pomenire de sâmbătă să se roage şi pentru ploaie, dată fiind seceta care se instalează în aceste zile în aproape toate zonele ţării.
„Pentru toţi pelerinii care vor ajunge la Petru Vodă sfatul meu este să păstreze o amintire vie a părintelui Iustin Pârvu, să ne rugăm împreună pentru vreme cu ploaie binecuvântată“, a mai spus stareţul Hariton Negrea.
Oferta pentru tineri: tabere duhovniceşti
În preajma slujbei de pomenire a părintelui Iustin, dar şi pe toată perioada vacanţei de vară, Mănăstirea Paltin organizează tabere duhovniceşti pentru tinerii dornici să cinstească memoria părintelui Iustin. Pe lângă slujbele de rugăciune, conferinţe şi cateheze cu preotul Mihai Andrei Aldea şi alţi duhovnici, ucenici ai părintelui Iustin, participanţii vor face şi activităţi fizice: „cules plante pentru prepararea tratamentelor naturiste din mănăstirea Paltin, grădinărit, adunat fân, ridicat căpiţe de lemn, îngrijirea bolnavilor din azilul de bătrâni din incinta mănăstirii, pictură, sculptură şi altele“.
Cei care vor participa la aceste tabere vor beneficia de cazare şi masa gratuit, în spaţiile de la mănăstirea Paltin.
„Dacă l-am iubit pe Părintele Justin şi vrem să-l bucurăm de acolo de sus, atunci să facem cele ce ne sfătuia: să construim viaţa duhovnicească pentru un neam sănătos!“, au comunicat maicile de la mănăstirea Paltin pe site-ul oficial al lăcaşului de cult.
Pe aceeaşi temă:
Mii de pelerini au luat drumul mănăstirii Petru Vodă ca să-l pomenească pe părintele Iustin