Se dă start la vaccinarea anti-Covid în Bihor. Câte cadre medicale vor fi imunizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinarea se face în 12 centre din judeţ,. Vor fi imunizaţi 975 angajaţi din sistemul sanitar şi social FOTO: arhiva adevarul.ro
Vaccinarea se face în 12 centre din judeţ,. Vor fi imunizaţi 975 angajaţi din sistemul sanitar şi social FOTO: arhiva adevarul.ro

Începând de marţi, va începe imunizarea cadrelor medicale din judeţ. Campania de vaccinare anti-Covid se desfăşoară în 12 centre medicale publice şi private.

Conform unui comunicat transmis, luni, de Prefectura Bihor, la cele 12 centre de vaccinare din Bihor au fost transportate de la centrul regional de depozitare din Cluj Napoca 195 flacoane cu vaccin pentru 975 de cadre medicale. Vaccinul folosit este cel produs de companiile Pfizer şi BioNTech, de tip ARN mesager, cu o rată de succes de 95%.

În judeţ au fost organizate 12 centre de vaccinare a personalului sanitar din structurile proprii şi a personalului medical arondat acestor unităţi, şi anume: Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, Spitalul Clinic Căi Ferate Oradea, Spitalul Pelican Oradea, Spitalul Clinic de Urgenţă Avram Iancu Oradea, Spitalul Clinic de Recuperare Medicală din Băile Felix, spitalele municipale din Salonta, Beiuş şi Marghita, precum şi cele orăşeneşti din Ştei şi Aleşd, plus Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament al Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

La începerea vaccinării în judeţ va putea asista şi presa locală, în centrul de la Spitalul Municipal din Oradea primele cinci persoane cărora le va fi administrat vaccinul urmând să fie din categorii diferite de angajaţi ai unităţii.

În prima etapă de vaccinare imunizarea va începe cu personalul care face parte din echipele de vaccinare, din unităţile sanitare din faza II, din spitalele suport, din sistemul de medicină de urgenţă (Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi SMURD), din centrele de dializă şi de transfuzii, din cadrul DSP şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Ulterior, vaccinarea se va extinde la toţi furnizorii de servicii medicale (inclusiv farmacişti), personalul serviciilor sociale de tip rezidenţial şi de îngrijiri la domiciliu, la rezidenţi, studenţi, elevi şi voluntari care deservesc temporar unităţile medicale.

Acesta se administrează în două doze, cea de-a doua urmând să fie administrată după 21 zile, imunizarea considerându-se dobândită după încă 7 zile de la rapel şi estimându-se că va avea o durată de minimum 6 luni.

“Începem anul cu speranţa că vaccinarea ne va permite să revenim cât mai curând la o viaţă normală, cu toţii. Decizia de a ne vaccina ţine de fiecare dintre noi, dar numai împreună, printr-un efort comun, vom putea învinge acest război cu virusul. Până atunci însă, trebuie să respectăm în continuare regulile şi măsurile sanitare, care şi-au dovedit deja eficienţa”, a transmis prefectul judeţului, Dumitru Ţiplea.

Vă recomandăm şi:

A început campania de vaccinare anti COVID-19 şi în Gorj. Cine sunt primele persoane vaccinate şi ce au spus

COVID 19 în judeţul Hunedoara. Cum a decurs vaccinarea în centrele din spitale şi câte cazuri active mai sunt

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite