Se construieşte prima pistă sintetică de alergare. Când va fi dată în folosinţă

Se construieşte prima pistă sintetică de alergare. Când va fi dată în folosinţă

Prima pista sintetica de alergare

O pistă de alergare din tartan, un material elastic care ajută la amortizarea vibraţiilor care afectează articulaţiile în jurul Parcului Brătianu. Aaceasta va fi prima pistă sintetică din oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima pistă sintetică din Oradea va avea o lungime totală de 1.045 de metri şi o lăţime de 1.20 metri. S-a luat decizia realizării acestui proiect după ce s-a constatat că cealaltă pistă de alergare a oraşului este foarte utilizată de locuitori.

“Având în vedere că mulţi cetăţeni ai municipiului nostru aleargă în zona parcului Brătianu, iar pista de alergare construită de municipalitate în zona Ioşia, în parteneriat cu firma RCS&RDS, este de un real succes, am decis construirea acestei piste de alergare pentru a veni în sprijinul lor şi a le oferi cele mai bune condiţii de alergare. Pista urmează să fie realizată din tartan, un material elastic care amortizează vibraţiile din articulaţii. Anul acesta vom amplasa aici şi statuia lui Ion I. C. Brătianu", a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Pista de alergare sintetică va fi realizată de Primăria Municipiului Oradea, în parteneriat cu Eco Bihor, din taxa de depozitare încasată de la alte localităţi care depun deşeuri la halda ecologică din Oradea.

Constructorul lucrării este firma Drumuri Bihor, pista urmând să fie construită de jur împrejurul parcului, în termen de 45 de zile şi fără a afecta arborii. Proiectul are o valoare de 530.000 lei cu TVA inclus.

citeste totul despre: