PORTRET / Florian Bodog singurul medic din Oradea cu doctorat în economie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul Spitalului Judeţean Oradea este convins că românii vor realiza că sănătatea unei naţiuni este cel mai important lucru. Orădeanul este singurul medic de profesie cu doctorat în economie.

Profil


Născut. 6 septembrie 1971
Familie. Căsătorit, două fete
Studii. Facultatea de Medicină Oradea, doctorat în chirurgie şi economie

Despre Florian Bodog se ştie că este managerul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, o instituţie pe care a preluat-o cu multe datorii. În spatele acestui fapt, Florian Bodog ascunde o dorinţă cel puţin curajoasă în aceste vremuri: să ofere servicii de calitate în spitalul pe care îl conduce. Orădeanul este singurul medic de profesie cu doctorat în economie.


Practica este mama învăţăturii


„Am vrut să fac ceva pentru promovarea serviciilor spitaliceşti aplicate atât în sistemul public, cât şi în cel privat. Doctoratul a fost pe cazul Spitalului Judeţean Oradea, o instituţie în care lucrează personal bine pregătit şi care are capacitatea să deservească 24 de ore din 24 urgenţele medicale din toată regiunea”, a explicat Florian Bodog. Nu l-a preocupat din totdeauna latura managerială a personalităţii sale. În schimb, a ştiut de la bun început că vrea să fie medic.
Convins fiind că doar munca poate să îl ajute să îşi îndeplinească idealurile, Florian Bodog a lucrat ca asistent voluntar în medicina de urgenţă încă din clasa a XI-a, apoi, după absolvire, a lucrat timp de trei luni pe secţia radiologie. S-a înscris la facultate şi timp de şase ani a continuat să lucreze în paralel în chirurgie. „Am absolvit prima promoţie de medicină de la Oradea. M-am înscris la doctorat la profesorul George Ionescu, primul professor de chirurgie de la Oradea. Am dat concurs pentru preparator şi după ce am câştigat o bursă guvernamentală am plecat în Franţa la specializare chirurgie plastică”, îşi aminteşte chirurgul.


Una dintre figurile care au jucat un rol determinant în cariera sa a fost cea a profesorului timişorean Tiberiu Bratu care l-a convins să aleagă meseria de chirurg plastic.
„Chirurgia plastică de spital este solicitantă şi plină de provocări. Aproape niciun caz nu îl poţi trata după manual. Trebuie să îţi faci o proiecţie a ceea ce va fi, în aşa fel încât partea reconstruită să fie funcţională, dar şi estetică”, a precizat Florian Bodog. Orădeanul recunoaşte că chirurgia estetică îţi oferă un anume grad de confort, dar implică multă responsabilitate.

„Ponderea cea mai mare a pacienţilor mei o reprezintă femeile care solicită, în general, proceduri nechirurgicale, toxină botulinică. Româncele sunt foarte îngrijite, însă în Statele Unite ale Americii, chirurgia plastică este la modă”, a explicat Florian Bodog.

Întrebări şi răspunsuri

Cum vă imaginaţi Spitalul Clinic Judeţean Oradea peste cinci ani?
Forte mulţi au încercat să facă schimbări în sistem. Eu cred că el trebuie schimbat în totalitate. Văd Spitalul Judeţean cu alte condiţii hoteliere, altă structură organizatorică, mult mai deschis către oameni. Cred că vom realiza că sănătatea este cel mai important aspect al unei naţiuni şi se vor găsi resursele financiare şi pentru acest sistem.

Ce calităţi trebuie să aibă un bun manager? Dar un bun chirurg?
Atât managerul, cât şi chirurgul, trebuie să aibă nervi de oţel şi imaginaţie pentru a vedea în perspectivă. Nu trebuie să facă niciun compromis şi trebuie să fie bine pregătiţi.

Ce-i place

„Mi s-a spus că sunt un bun dansator şi chiar îmi place să dansez. Când timpul îmi permite, îmi place foarte mult să conduc maşina şi să ascult muzică”, spune Florian Bodog.

Ce nu-i place

„Este foarte simplu. Urăsc să stau degeaba. Întotdeauna trebuie să îmi găsesc o preocupare sau ceva de făcut pentru că nu vreau să pierd timpul fără rost. De asemenea, nu îmi place să dorm”, recunoaşte managerul spitalului judeţean.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite