FOTO Furtunile au făcut ravagii în Bihor: ploi torenţiale, grindină, copaci şi stâlpi doborâţi la pământ

FOTO Furtunile au făcut ravagii în Bihor: ploi torenţiale, grindină, copaci şi stâlpi doborâţi la pământ

Furtunile au facut ravagii in Bihor

După mai multe zile caniculare, judeţul Bihor a fost lovit de furtuni puternice. În localităţile aflate sub cod portocaliu de vijelie a plouat torenţial, cu grindină, mai mulţi copaci şi stâlpi fiind puşi la pământ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cinci stâlpi de curent în comuna bihoreană Şuncuiuş au fost doborâţi de furtunile care au afectat, duminică seara, judeţul Bihor. Totodată ,un copac a căzut peste liniile de tren şi un stâlp de comunicaţii s-a prăbuşit între Vadu Crişului spre Şuncuiuş.

Copacul a căzut peste linia de cale ferată între halta Peştera spre halta Şuncuiuş, unde au acţionat angajaţii de la CFR.

Judeţul Bihor s-a aflat sub cod portocaliu de ploi şi vijelii până la ora 18,00, cele mai afectate zone fiind comunele Borod, Şuncuiuş, Vadu Crişului. Dacă la Borod a plouat torenţial cu grindină, mai mulţi copaci şi stâlpi de curent fiind doborâţi la pământ, la Vadu Crişului a plouat în rafale cu gheaţă. Totodată, mai multe drumuri au fost inundate din cauza ploilor.  Grindina căzută a fost de mărimea unor alune, mai multe localităţi din comună rămânând fără curent electric.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, pentru judeţul Bihor, o atenţionare de cod galben, care va afecta afluenţii Crişului Repede aferenţi sectorului amonte Acumularea Lugaş.

citeste totul despre: