Presa chineză acuză Statele Unite de „aroganţă” în urma noilor sancţiuni faţă de Coreea de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de presă a statului din China a vorbit luni despre noile sancţiuni asupra Coreei de Nord impuse de Naţiunile Unite şi a acuzat Statele Unite de „aroganţă”, spunând că Washingtonul trebuie să înţeleagă că are un rol de jucat, relatează Reuters.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite (ONU) a adoptat sâmbătă o hotărâre de a impune noi sancţiuni, cele mai dure de până acum, împotriva Coreei de Nord, care i-ar putea reduce cu o treime cele trei miliarde de dolari anuale, provenite din export.

Conform sancţiunilor, de acum, toate exporturile de cărbuni, fier, plumb sau fructe de mare venite din Coreea de Nord vor fi interzise. Totodată, apar noi restricţii asupra Băncii de Comerţ Exterior a Phenianului şi îi interzice statului posibilitatea de a creşte numărul de muncitori trimişi să lucreze în străinătate.

Într-un editorial al ziarului oficial al Partidului Comunist din China, „People’s Daily”, se arată că sancţiunile nu au fost vizate corect. „Trebuie să se evite ca sanţiunile să cauzeze impacturi negative pentru oamenii de rând sau alte ţări” mai scrie People’s Daily.

China a susţinut de mai multe ori că deşi trebuie impuse noi sancţiuni, acestea nu vor aduce un final asupra situaţiei cu Coreea de Nord, care ar trebui adresată în urma discuţiilor.

Totodată, Beijingul a cerut în repetate rânduri Statelor Unite desfiinţarea sistemului de apărare antirachetă „THAAD”, motivând că va contribui la reducerea tensiunilor din zonă.

Într-un editorial al publicaţiei chineze „Global Times”, Statele Unite sunt criticate pentru „aroganţa morală asupra Coreei de Nord” şi adaugă că „SUA ar trebui să urmărească instaurarea păcii în schimbul dominaţiei geopolitice”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite