Deliciosul pandişpan cu vişine, cea mai răcoroasă prăjitură pentru zilele toride de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pandispan cu visine Foto-reteta.recipesq.com
Pandispan cu visine Foto-reteta.recipesq.com

Pandişpanul cu vişine este o reţeta de prăjitură uşoară şi rapidă, ce poate fi făcută şi cu alte fructe de sezon. Delicios şi răcoros, pandişpanul cu fructe este desertul perfect al zilelor călduroase.

Pandişpanul cu vişine este o reţeta simplă şi delicioasă de prăjitură pufoasă cu aromă şi prospeţimea visinelor, perfectă lângă un pahar cu limonadă.

Ingrediente

200 gr. de vişine fără samburi şi scurse de zeamă

6 gălbenuşuri

6 albuşuri

9 linguri de făină

6 linguri de zahăr

2 linguri de ulei

sare

Mod de preparare

“Albuşurile se pun într-un bol, se adaugă un vârf de sare şi se bat bine cu ajutorul mixerului. Albuşurile sunt gata atunci când nu cad de pe paletele mixerului. Se adaugă zahărul peste albuşuri şi se bat în continuare. Când albuşurile sunt bine bătute cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile şi 7 linguri de făină. Se amestecă uşor de jos în sus, cu ajutorul unei linguri sau cu o spatulă, până când se obţine o compoziţie omogenă”, ne spune Maria Popa.

Peste vişine se pune o jumătate de lingură de făină şi se amestecă pentru a fi siguri că visinele nu mai au zeamă.

“Se pregăteşte tavă de copt, după că compoziţia este răsturnată în ea. Vişinile sunt aşezate peste compoziţie, urmând să o introducem în cuptorul încălzit pentru 30-40 de minute. Se face testul scobitorii după care prăjitură este scoasă din cuptor, lăsată să se răcească, şi pudrată cu zahăr vanilat”, explică tanti Maria.

Vă mai recomandăm:

Cum preparăm cel mai gustos gulaş ardelenesc. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite