Curse către patru destinaţii europene de pe aeroportul din Oradea, din luna august

Curse către patru destinaţii europene de pe aeroportul din Oradea, din luna august

Curse internationale de pe aeroportul din Oradea

Din vara acestui an, Aeroportul Internaţional Oradea va începe să opereze curse internaţionale către patru destinaţii europene. Preşedintele CJ Bihor Cornel Popa şi Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului din Oradea au semnat un grafic de activităţi cu reprezentantul unei companii daneze, prin care aceasta se obligă să efectueze toate demersurile necesare în acest scop.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Intenţionăm să accelerăm demersurile pentru deschiderea de curse către Barcelona, în Anglia vrem să ajungem la Londra, în Italia vrem să mergem către Milano, iar în Germania către Stuttgart. Ştiu că sunt aşteptări legate de aceste ţări şi noi intenţionăm să mergem către zonele cerute de foarte multă lume. De aici încolo, domniile lor vor face investigaţiile de detaliu şi toate studiile de piaţă – este o mare responsabilitate şi ţin să le mulţumesc – astfel încât la data când avem termen fixat să putem şi opera, în august”, a spus Cornel Popa.

Directorul Aeroportului, Gheorghe Pasc, a menţionat că cele patru destinaţii au fost stabilite prin chestionarea populaţiei bihorene din diferite zone de activitate, pentru a fi cât mai concludente.

“ Compania daneză urmează să analizeze preţurile de la fiecare aeroport, ora când pot ateriza, deoarece sloturile sunt foarte scumpe. Dumnealor s-au angajat că vor identifica şi aduce operatorul aerian apt să efectueze zboruri regulate în cele patru destinaţii cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână în fiecare destinaţie. Am stabilit un grafic cu termene fixe, ca să fim organizaţi’, a declarat, în conferinţă de presă, Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului Oradea.

Până pe 27 august 2016, compania daneză va asigura asistenţă aeroportului orădean pentru negocierea şi semnarea contractului de operare şi a contractului comercial cu operatorul aerian desemnat, precum şi asistenţă pe timpul realizării de către operator a auditului operaţional, security şi marketing. Nu în cele din urmă, compania daneză va a asigura asistenţă pe timpul promovării curselor şi vânzării biletelor prin sistemele de distribuţie.

Popa a menţionat că pe lângă activitatea în sine de a aduce călători/turişti în Oradea, colaborarea cu compania daneză va fi mult mai largă, deoarece s-a propus o paletă de activităţi benefică pentru judeţ pe relaţia cu Danemarca. Astfel, se preconizează extinderea relaţiilor pe domeniul turism medical şi balneo-climateric, precum şi al afacerilor agricole, în special în creşterea animalelor de fermă.

“Oferta municipiului Oradea şi a judeţului vor constitui proiecte complementare care vin să ofere sustenabilitate proiectelor de curse, într-o strategie integratoare”, a subliniat Ştefan Runcan.

Cornel Popa a mai anunţat că Asociaţia Aeroporturilor din România va organiza, pe 25 februarie, în Băile Felix, o întâlnire cu toate aeroporturile din România unde vor fi prezenţi şi reprezentaţii companiei Tarom, care îşi vor prezenta strategia companiei privind dezvoltarea traficului pe aeroporturile din ţară.

 

citeste totul despre: