Cum preparăm salată de vinete cu maioneză de avocado. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salata de vinete este versatilă pentru că sunt foarte multe variante în care se poate prepara. Este una dintre reţetele preferate ale multor gospodine pentru că nu este pretenţioasă, se prepară repede şi poate fi un excelent aperitiv. Ea poate fi gătită în în post, chiar cu maioneză.

Alături de chef Mihai Cristian o să vă prezentăm astăzi o reţetă de salată de vinete, de post. De această dată, maioneza aleasă va fi pregătită din avocado.

Ingrediente:

2 vinete
1 jumătate de ceapă
1 avocado copt

zeamă de la o jumătate de lămâie

2 linguriţe de muştar Dijon

4-5 linguri de ulei de măsline sau alt tip de ulei, de care vă place

sare şi piper alb măcinat

“Avocado se taie în două pe lungime, pătrunzând cu lama cuţitului până la sâmbure, apoi se răsuceşte uşor una dintre jumătăţI, care se va desprinde imediat. Se loveşte uşor sâmburele cu lama cuţitului, se roteşte puţin, atât cât să se desprindă sâmburele de pulpa fructului, apoi se îndepărtează. Se scoate pulpa cu ajutorul unei linguriţe, se pasează în blender până obţinem o pastă fină, se toarnă uleiul ca la maioneză, treptat, zeama de lămâie, se adaugă muştarul, sarea şi piperul. Trebuie să obţinem un sos emulsionat stabil, exact ca maioneza făcută din ouă. Atenţie însă, se poate tăia şi această maioneză. 

Între timp, se coc vinetele pe plită, se curăţă, se toacă fin cu cuţitul, se scurg de lichid. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă foarte fin.  Amestecăm maioneza de avocado cu vinetele, până obţinem o pastă omogenă.  Se serveşte pe felii de pâine prăjită, cu roşii uscate sau proaspete”, explică chef Mihai Cristian.  

Va mai recomandam:

Cum se prepară celebrul cocktail răcoritor Aperol Spritz. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Cum se prepară cea mai delicioasă savarină. Reţeta secretă dezvăluită de celebrul chef  Mihai Cristian

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite