Cum se pregăteşte corect cel mai gustos porumb fiert. Greşeala pe care o fac majoritatea bucătarilor de ocazie

Cum se pregăteşte corect cel mai gustos porumb fiert. Greşeala pe care o fac majoritatea bucătarilor de ocazie

Dacă este gătit în exces, porumbul se usucă repede FOTO 123 RF

Considerat de mulţi un adevărat deliciu al sezonului estival, porumbul fiert nu este chiar aşa de uşor de pregătit. Dacă este fiert corect, gustul lui va fi unul delicios.

Ştiri pe aceeaşi temă

Porumbul fiert este o gustare foarte populară, însă nu mulţi ştiu exact cum se pregăteşte acesta în mod corect. Este plin de fibre, minerale şi vitamina C, şi are un gust foarte bun, fiind apreciat atât de cei mici, cât şi de adulţi. Pentru fiert, cel mai bun porumb este cel care are lăptişor boabe, dovada clară că încă este crud.

“Porumbul trebuie fiert rapid şi nu trebuie să fie lăsat să stea prea mult timp în apă fierbinte. Dacă este gătit în exces, porumbul se usucă repede. Se alege o oală suficient de încăpătoare pentru cantitatea de porumb. Fundul oalei se tapetează întotdeauna cu pănuşi. Se adaugă apă astfel încât să acopere complet porumbii şi trebuie lăsaţi pe foc până dau într-un clocot. Unele persoane adaugă zahăr în apă pentru că porumbul să capete un gust mai bun, însă niciodată nu se adaugă sare, căci sarea întăreşte porumbul”, a explicat bucătăreasa Maria Popa.

După ce porumbii au fost adăugaţi, oala se acoperă cu un capac, iar în 3-4 minute va da în clocot. 

“După ce apă a dat în clocot, scoateţi imediat porumbii din apă. Porumbul este perfect gătit şi deloc crud. Cu toate acestea, timpul de fierbere al porumbului depinde de preferinţele fiecăruia, unii preferând să lase porumbul la fiert chiar şi până la 10 minute.Se serveşte cu sare sau unt”, a mai explicat Maria Popa.

citeste totul despre: