Cum se fac cei mai gustoşi cartofi cu rozmarin şi usturoi. Se prepară rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto: yotaab.com
foto: yotaab.com

Garnitură excelentă lângă friptură sau grătar, dar şi ideală pentru zilele de post, cartofii la cuptor cu usturoi, rozmarin şi boia se prepară rapid şi cu ingrediente ieftine.

Ingrediente:

- 2 kg cartofi (de fapt, cât de mulţi doriţi, dar să fie din cei care nu se fărâmiţează)

- 3-4 linguri ulei de măsline

- 5-6 căţei de usturoi

- Sare, boia

- câteva fire de rozmarin proaspăt sau 1 linguriţă sănătoasă de rozmarin uscat (rozmarinul uscat are o aromă mai puternică. Dacă aveţi rozmarin proaspăt, puteţi folosi mai mult).
 

Cartofii se fierb în apă cu sare astfel încât să intre furculiţa bine în ei, dar fără să fie foarte moi. Se scurg şi se lasă la răcit după care se taie în patru. 
 

Separat, se curăţă usturoiul, se taie bucăţi nu foarte mici, se amestecă cu boia, sare, rozmarin şi uleiul de măsline. 


Cartofii se aşează pe o tavă şi se pun în cuptor, la 180 grade C pânâ când se rumenesc, aproximativ 15 minute. Când au prins crustă, se scoate tava şi se toarnă amestecul cu usturoi, rozmarin, boia şi ulei peste cartofi, se amestecă cu grijă după care tava se pune înapoi în cuptor pentru încă 5-10 minute, ca aromele să se întrepătrundă. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite