Cel mai bun tăiertor de lemne din România este un bihorean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Csongor Nagy, in plan indepartat
Csongor Nagy, in plan indepartat

A dovedit că are forţă, abilitate, precizie şi concentrare. Este voorba despre bihoreanul Csongor Nagy care s-a dovedit a fi cel mai bun tăietor de lemne de la Campionatul Naţional al Tăietorilor de Lemne, desfăşurat la Arad.

În vârstă de 26 de ani, Csongor a început antrenamentele în urmă cu trei ani sub îndrumarea fratelui său, deja veteranul şi coordonatorul lotului naţional, Botond Nagy. Botond a participat şi el la naţionale şi s-a poziţionat pe locul al treilea.

Pe locul doi s-a clasat Ioan Nyamcsuk, ajutat se pare şi de faptul că Martin Komarek, numărul 3 mondial, i-a oferit cel mai bun topor al său pentru a-l folosi în competiţia de la Arad.

Din păcate, campionul naţional de anul trecut, Dan Petrescu, nu a reuşit să-şi păstreze titlul, clasându-se pe locul patru, dar s-a consolat cu faptul că a fost cel mai bun sportiv la proba motorizată şi la joagăr. În urma competiţiei de la Arad s-a stabilit şi lotul României care va participa în noiembrie la mondialele de la Innsbruck, Austria.

Astfel, lotul va fi format din Csongor Nagy, Ioan Nyamcsuk, Botond Nagy, Dan Petrescu şi Costel Pleş. Csongor va fi prezent şi la probele de individual din cadrul campionatului mondial. Probele de concurs la care s-au întrecut participanţii la Arad au fost: tăierea cu joagărul, tăierea orizontală, tăierea cu motoferăstrăul STIHL MS661, tăierea verticală, tăierea la înălţime pe două plăci. În afara concursului s-a desfăşurat, în scop demonstrativ, proba de tăiere cu super motoferăstrăul. Unul dintre instrumentele folosite în concurs este toporul marca TUATAHI, acesta valorând peste 1.000 de euro. Pentru probele motorizate se folosesc un motoferăstrău MS 661 marca STIHL şi un super motoferăstrău, utilaj modificat pe care s-a montat un tunning de 6.500 euro. De asemenea, în competiţie atleţii taie şi cu joagăre speciale, valoarea unuia depăşind 2000 de euro.

Mai puteti citi:

Viaţă de pensionar în rate. Bătrânii îngroaşă rândurile împrumutaţilor

Mărturii despre torţionarul Constantin Istrate şi puşcăria de la Gherla: „Dădea cu ciocanul în tălpi cum dai cu toporul când tai lemne“

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite