Cea mai simplă şi gustoasă prăjitură cu mere, făcută după reţeta bunicii. Secretele doamnei Maria Popa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Linzer cu mere Foto-www.bucatariairinei.ro
Linzer cu mere Foto-www.bucatariairinei.ro

Prăjitura cu mere este o reţeta uşoară şi rapidă, ce poate fi pregătită şi cu alte fructe de sezon. Este răsfăţul ideal pentru zilele răcoroase de toamnă.

Prăjitura cu mere este un preparat simplu, care este gata în aproximativ 60 de minute. Alături de doamna Maria Popa, vă prezentăm o reţetă simplă şi delicioasă

Ingrediente:

500 gr făină

2 ouă

sare

7 linguri de zahăr

200 gr unt

150 ml lapte dulce cald

coajă de la o lămâie

suc de lămâie

1 kg mere şi 200 g zahăr pentru ele

scorţişoară

3 linguri gris sau pesmet pentru mere

un praf de copt

3 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare:

"Făină cu untul se freacă. Separat, într-un castron, se bat gălbenuşurile cu zahărul, sarea, laptele, coaja de lămâie, şi sucul de lămâie stins cu praf de copt. Acestea se amestecă şi se pun toate peste făină. Se frământă bine. Doar 3/4 din aluat se întinde o foaie şi se pune în tavă pregătită cu hârtie de copt.

Merele se curată. Se răzuiesc. Se storc. Se adaugă zahărul, scorţişoara şi grisul. Acestea se pun în tavă peste foaie. Deasupra se pun fâşii din restul aluatului. Se ia aluatul se împarte în biluţe şi apoi se lungesc pe masă să se formeze fâşii lungi.

Se pune la cuptor şi se lasă pentru 30-35 de minute", ne-a explicat Maria Popa. 

Mai puteţi citi:

Cum preparăm cea mai delicioasă plăcintă cu dovleac, după o reţetă banală

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite