Cum preparăm cea mai delicioasă plăcintă cu dovleac, după o reţetă banală
0
Plăcinta cu dovleac este unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie. Este foarte gustoasă şi se face destul de uşor.
Dovleacul poate fi consumat pe toată perioada sezonului rece, iar nutriţioniştii îi laudă calităţile.În zilele friguroase de toamnă nimic nu e mai bun ca o felie de plăcinta cu dovleac. Alături de doamna Maria Popa vă prezentăm o reţetă simplă şi gustoasă.
Ingrediente
350 ml ulei de floarea soarelui
- 350 ml apă
- un praf de sare
- 700-800 g făină
Umplutura
- 2 kg dovleac
- 350 g zahăr
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
- zahăr pudră
- scorţişoară.
"Dovleacul se curăţă de coajă şi sâmburi şi se dă pe răzătoare. Într-o tigaie se pune dovleacul, scorţisoara şi zahărul şi se amestecă din când în când. Între timp se pregătesc foile pentru plăcintă. Într-un bol se pune apa, uleiul şi sarea, iar făina se adaugă treptat. Aluatul se frământă până se dezlipeşte de pe mâini şi se introduce în frigider pentru 30 de minute. Se întinde cu sucitorul foaia de aluat, se toarnă umplutura dulce şi aromata, se nivelează cu atenţie şi se acoperă cu cealaltă foaie de aluat. Plăcinta se pune într-o tava tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute. Dupa ce s-a răcit, se pudrează cu zahăr şi se porţionează", ne-a spus Maria Popa.
Poftă bună!
Vă mai recomandăm:
Şapte idei pentru un mic dejun sănătos şi gustos. Reţete dezvăluite de chef Mihai Cristian