Specialişti indispensabili lipsesc dintr-o secţie de spital din Iaşi. Ce soluţii s-au găsit pentru bătrânii bolnavi

Specialişti indispensabili lipsesc dintr-o secţie de spital din Iaşi. Ce soluţii s-au găsit pentru bătrânii bolnavi

Vârstnicii au nevoie de kinetoterapie FOTO: Arhivă

Bătrânii internaţi la Secţia de  Geriatrie a  Spitalului ‘’Dr. C. I. Parhon’’ din Iaşi beneficiază de gimnastică medicală datorită unor voluntari. Deşi toţi pacienţii de aici au nevoie de astfel de şedinţe, spitalul nu are prevăzute posturi pentru kinetoterapeuţi în această secţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Secţia de Geriatrie a Spitalului ''Dr. C. I. Parhon'' din Iaşi, lipsa de kinetoterapeuţi este rezolvată cu voluntari. Aici sunt internaţi pensionari cu diverse afecţiuni pentru care kinetoterapia este esenţială.
 
Specialiştii mărturisesc că în secţia de geriatrie, kinetoterapeuţii sunt indispensabili şi că este dovedit că şedinţele pe care aceştia le fac cu bolnavii au rezultate spectaculoase. 
 
‘’Avantajele terapiei oferite de kinetoterapeuţi pacienţilor sunt numeroase. Evoluţia este mai rapidă, timpul de spitalizare mai scurt. S-ar reduce cu cel puţin trei zile timpul petrecut în unitate şi chiar dacă nu pare mult, dacă luăm în calcul costurille  pentru fiecare zi de spitalizare vom realiza că aceste fonduri ar putea fi utilizate mult mai bine. Este nevoie pe secţia noastră de kinetoterapeuţi, este păcat că nu avem prevăzute posturi pentru ei’’, spune dr. Ioana Alexa, şefa Clinicii de Geriatrie. 
 
Conducerea unităţii medicale recunoaşte necesitatea acestor specialişti, dar spune că în contractul cadru cu Casa de Sănătate  nu este reglementat post de kinetoterapeut pentru secţia de geriatrie. 
 
‘’Reglementările legislative nu prevăd pentru specialitatea de geriatrie existenţa unui kinetoterapeut. La acest moment, kinetoterapia este un serviciu conex actului medical’’, spune Bogdan Cojocaru, managerul Spitalului ‘’Dr. C. I. Parhon’’ din Iaşi. 
 
Pe parcursul anilor, tineri kinetoterapeuţi abia ieşiţi de pe băncile facultăţii făceau voluntariat în Secţia de Geriatrie ajutându-i pe bolnavi.  
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 
citeste totul despre: