Cele mai frumoase flori de toamnă. Ce plante putem alege pentru grădină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care doresc să aibă curtea sau veranda plină de culoare şi în perioada următoare ar fi indicat să aleagă plante rezistente şi la temperaturi mai scăzute.

Printre cele mai cunoscute şi căutate flori, la începutul toamnei, se numără crizantemele. Denumită şi „regina florilor de toamnă“, planta face parte din familia Asteraceae. Sunt flori înrudite cu daliile şi gălbenelele. Potrivit agrointeligenta.ro, crizantemele sunt plante rezistente, care se cultivă în grădină, dar şi la ghiveci, nefiind pretenţioase în privinţa solului. Încep să înflorească spre finalul lunii august şi rezistă chiar şi până în octombrie- noiembrie.

Sunt peste 100 de specii de diferite nuanţe şi mărimi. „Noi recomandăm celor care cumpără crizanteme să le planteze la 20-30 de centimetri adâncime, dacă decid să le pună în grădină. După plantare, crizantemele ar trebui udate periodic, dar fără a atinge frunzele, pentru că ar putea mucegăi“, a explicat proprietara unei florării din Iaşi.

O altă plantă din familia Asteraceae este Ochiul boului – Callistephus chinensis. Acesta este o plantă originară din Extremul Orient şi este indicată pentru înfrumuseţarea grădinii, deoarece florile au culori foarte puternice putând fi mov, roz sau roşii. Planta înfloreşte din mijlocul verii şi poate rezista până în prima parte a toamnei.
 

Flori de un colorit spectaculos sunt şi cele „de piatră“. Acestea sunt de mici dimensiuni şi pot fi în nunaţe de roz, alb, galben sau alb. Florile de piatră (foto gradinamea.ro) sunt foarte rezistente supravieţuind pe soluri foarte pretenţioase. Înfloresc din mai până toamna târziu, se înmulţuesc prin seminţe plantate în primăvară. 

image

O altă plantă care rezistă bine până în octombrie este Regina nopţii. Planta are nevoie de umiditate şi trebuie udată din belşug. Seara îşi desface florile albe şi împărştie un miros foarte plăcut.

image

O plantă care nu necesită atât de multă apă este Galdiola (foto garden.rog). Cu toate acestea, are nevoie de un sol afânat şi trebuie eliminate buruienile din jur. Au o gamă de culori variată şi poate ajunge la o înălţime chiar şi de un metru.

  

Citeşte şi:

Ce rol aveau aparul şi sacagiul în urmă cu 300 de ani. „Cofele şi găleţile vor fi făcute de tablă de fer sau din lemn sănătos“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite