Bazele electronicii, împărtăşite elevilor ieşeni. Zeci de adolescenţi vor învăţa să facă circuite şi plăcuţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sprijin pentru tinerii ieşeni FOTO Paul Pădurariu
Sprijin pentru tinerii ieşeni FOTO Paul Pădurariu

Liga Studenţilor Electronişti din Iaşi împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi organizează un proiect dedicat elevilor de liceu.

„ElectroStep - Primul pas în electronică” se va desfăşura în fiecare sămbătă, până pe 5 mai 2018, în incinta Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, urmând ca pe parcursul a şase şedinţe elevii să înveţe principalele elemente de bază ale electronicii.

Deşi au fost disponibile 30 de locuri pe care elevii din întreg judeţul s-au putut înscrie, în total 40 de elevi şi-au exprimat dorinţa de a participa, urmând să fie organizată o selecţie. Şedinţele vor avea loc în fiecare sâmbătă, timp de două ore, în intervalul 12.00-14.00.

 „Am observat încă de anul trecut că sunt foarte mulţi elevi interesaţi, anul acesta au fost şi mai mulţi, ceea ce ne bucură. Ideea acestui proiect a pornit de la faptul că am avut ocazia să aplicăm pentru fondul Ştiinţescu, iar în urma unui brainstorming ne-am gândit să facem asta. Astfel îi ajutăm pe elevi să îşi descopere o pasiune, să vadă dacă le-ar plăcea să urmeze o facultate cu acest specific sau nu. Prin intermediul şedinţelor, care vor fi susţinute de membrii ai Ligii Studenţilor Electronişti, elevii vor afla mai multe despre electronică. Vom începe cu circuitele uşoare, vor putea să facă singuri un circuit, apoi vor învăţa să lucreze într-un program pe calculator prin care vor proiecta plăcuţele pe care ulterior le vor face fizic”, a explicat Diana Sandu, membru al Ligii Studenţilor Electronişti Iaşi.

Potrivit acesteia, la ultima şedinţă a proiectului va fi organizat un concurs unde elevii îşi vor testa cunoştinţele acumulate în urma cursurilor, urmând să fie şi premiaţi. Proiectul ElectroStep se află la a doua ediţie, prima ediţie având loc în anul 2017. În urma acestui proiect opt elevi au ales să urmeze Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

Pe de altă parte, începând din 16 martie, Facultatea de Chimie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în parteneriat cu BASF, cea mai mare companie chimică din lume, va organiza săptămânal, timp de un an, un program ştiinţific gratuit, intitulat „BASF Chemgeneration”, destinat elevilor care studiază Chimia şi care doresc să afle mai multe informaţii despre utilizarea acesteia în scopuri ecologice.

Programul cuprinde ateliere interactive de chimie organizate cu scopul de a educa elevii într-un mod practic, cu privire la importanţa chimiei şi a ştiinţelor naturale. Elevii au astfel posibilitatea de a descoperi singuri soluţii la unele dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă societatea.

Citeşte şi:

Industria care produce anual în Iaşi câte o „fabrică fără fum“. Care sunt punctele forte şi pericolele din acest domeniu

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite