Venituri record la Castelul Corvinilor. Cu cât au crescut „PIB-ul Hunedoarei” cei 20.000 de turişti din ultima săptămână
0Aglomeraţia din jurul Castelului Corvinilor a adus încasări mari, în ultima săptămână, la bugetul local al Hunedoarei. Monumentul istoric a avut aproape 20.000 de vizitatori.
Aroape 20.000 de oameni au vizitat Castelul Corvinilor în ultima săptămână, potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara.
Turiştii au adus venituri de 425.817 lei la bugetul local. Cele mai aglomerate zile din săptămâna 7 – 13 august au fost cele de sfârşit de săptămână. Sâmbătă şi duminică, monumentul istoric a fost vizitat de aproape 7.500 de oameni, iar încasările din vânzarea biletelor au depăşit 172.000 de lei.
Construit la mijlocul secolului al XV-lea, în anii de glorie ai voievodului Iancu de Hunedoara, Castelul Corvinilor a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai vizitate locuri istorice din vestul ţării, de către străini.
„Monumentul are un farmec aparte datorat stilurilor de construcţie diverse, a prezenţei unor inovaţii în plan militar şi civil, precum şi vieţii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani. Castelul Corvinilor impresionează prin prezenţa sa, ce domină oraşul Hunedoara. Pentru cei atraşi de Evul Mediu, castelul reprezintă un monument singular în România şi printre cele mai atractive din spaţiul european”, este astfel prezentat castelul de reprezentanţii Muzeului Castelului Corvinilor din Hunedoara.
Cât de aglomerat a fost Castelul Corvinilor
Vă recomandăm să citiţi şi:
Mii de oameni au vizitat Castelul Corvinilor în acest sfârşit de săptămână. La orele de vârf, turiştii au aşteptat zeci de minute pentru a intra în monumentul istoric, într-unul dintre cele mai aglomerate weekend-uri din an.
Au trecut 561 de ani de la moartea lui Iancu de Hunedoara, iar hunedorenii l-au comemorat, pentru prima dată în oraşul în care marele voievod îşi are originea.
Iancu de Hunedoara, unul dintre marii eroi din trecutul românilor, a murit în 11 august 1456, la scurt timp după ce oştile conduse de acesta au reuşit să distrugă şi să alunge de la porţile Belgradului marea armată a lui Mohamed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului.