Un festival de blues va avea loc în Ţinutul Pădurenilor. Artiştii vor concerta la marginea satului Ghelari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghelari. FOTO: Panorama. Blues Festival
Ghelari. FOTO: Panorama. Blues Festival

Un festival dedicat muzicii blues va avea loc în munţii Hunedoarei, la marginea satului Ghelari. Timp de două seri, artişti români vor cânta pentru turiştii care ajung în Ţinutul Pădurenilor.

Ţinutul Pădurenilor, bogat în tradiţii arhaice şi în folclor, a devenit în ultimii ani şi loc de distracţie pentru iubitorii de muzică blues.

Peste o săptămână, la marginea satului Ghelari din Munţii Poiana Ruscă, are loc un festival dedicat acestui gen muzical. Evenimentul aflat la cea de-a cincea ediţie reuneşte numeroşi artişti români.

„Festivalul promovează conceptul <<made in România>>, aşa că toţi cei care vor urca pe scenă sunt autohtoni. De altfel, în cei 5 ani de festival, o mare parte din elita de blues, jazz, rockabilly şi country a României a concertat aici”, spun organizatorii de la Asociaţia non-profit Alternative Rurale şi partenerii lor. 

Vineri, evenimentul va fi deschis de George Baicea şi trupa sa de blues-rock. Seara va continua cu concertele Dusty Ride şi Cloud No.9 şi al artistei Ana Maria. Seara de sâmbătă va începe cu un show în memoria lui Corneliu Stroe, adus de fiica sa, Roxana, împreună cu trupa Foxy Lady. Alături de ei, vor mai urca pe scenă Liviu Marculescu, Elena Gatcin şi Marcian Petrescu.

Festivalul se va încheia cu show-ul „Diavolul şi Robert Johnson”, pus la cale de Mike Godoroja şi invitatul special, actorul Eugen Cristea, împreună cu trupa Blue Spirit.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Topul satelor româneşti pe care străinii le-au făcut faimoase. Cum a ajuns celebru satul Glod după turnarea unui film scandalos

Prinţul Charles se numără printre personalităţile care au făcut cunoscute în întreaga lume frumuseţile Transilvaniei, după ce s-a lăcat fermecat de satul Viscri. Şi alte sate ale României au fost puse pe harta destinaţiilor turistice de străini.

Satul-fantomă din Munţii Poiana Ruscă, locul ascuns unde nu mai stă nimeni. Cum a dispărut Mosoru de pe hartă

Mai multe sate părăsite complet sunt ascunse de pădure, pe crestele Munţilor Poiana Ruscă. În Mosoru, până în urmă cu câţiva ani, doar un localnic mai ţinea în viaţă aşezarea, însă în prezent pâlcul de case a ajuns pustiu.

Satul rămas fără oameni de jumătate de secol. Natura l-a înghiţit cu totul şi l-a transformat într-un loc de basm

Ruinele unei biserici vechi, care poartă ca pecete o inscripţie stranie, şi câteva case prăbuşite parţial, ascunse de vegetaţia abundentă, au rămas mărturii ale existenţei satului Curpenii Silvaşului, un loc tainic părăsit complet de mai multe decenii, unde natura a creat peisaje fascinante.

Soarta tristă a şcolilor din sate: peste 400 au dispărut în Hunedoara, în 20 de ani, iar clădirile au ajuns grajduri şi ruine

În ultimele două decenii, numărul şcolilor din satele Hunedoarei s-a redus de la 462 la doar 52, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Multe dintre clădirile fostelor unităţi şcolare au rămas în conservare, în aşteptarea unor vremuri mai bune. Altele au ajuns grajduri şi ruine.

Iarna în 1930 pe uliţele din Ţinutul Pădurenilor. Imaginile rare care surprind atmosfera pitorească a satelor

O serie de fotografii realizate la începutul anilor anilor 1930 în satele din Ţinutul Pădurenilor arată cum întâmpinau localnicii iernile grele. Imaginile au fost păstrate în arhivele Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite