Romii săraci care au vrut să facă avere cu bani falşi au fost condamnaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Hunedoara a pronunţat sentinţa în dosarul în care patru romi au fost arestaţi pentru fals şi înşelăciune, fiind acuzaţi că au fabricat cu ajutorul unei imprimante şi apoi au folosit sute de bancnote false de câte 200 de lei.

Marcel Mălescu, Ramona Căldăraş, Loredana Căldăraş şi Arnoc Muntean au transformat în toamna anului trecut un imprimantă multifuncţională într-o „fabrică de bani falşi”. Au creat bancnote false de 200 de lei şi le-au introdus în piaţă.

Pentru faptele lor, cei patru au fost au fost arestaţi anul trecut iar astăzi, Tribunalul Hunedoara i-a condamnat la pedepse cuprinse între doi ani de închisoare şi patru ani şi jumătate de închisoare, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

Cei patru hunedoreni au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv în 22 octombrie 2014, în urma unei anchete a DIICOT. Aceştia au fost acuzaţi că într-o perioadă de şase luni au fabricat şi pus în valoare circa 200 de bancnote contrafăcute de câte 200 de lei.

Ancheta a început ca urmare a sesizărilor reprezentanţilor unor bănci şi a unor societăţi comerciale din judeţ, în posesia cărora au ajuns banii, fie de la persoane implicate în falsificarea lor, fie de la oameni care nu aveau cunoştinţă de faptul că bancnotele sunt contrafăcute, cu ajutorul unei imprimante.


Vă recomandăm şi:

Gestul lăudabil al unei femei: a găsit un portofel plin cu bani şi l-a predat Poliţiei

O femeie din Brad s-a prezentat la sediul Poliţiei din municipiu, pentru a preda un portofel cu bani, pe care l-a găsit în faţa unui oficiu poştal. Posesorul portmoneului a fost identificat.

FOTO Excesele pelerinilor de la Prislop: pârâul cu bani, mizeria lăsată de turişti şi afacerile din jurul mănăstirii

Mănăstirea Prislop a fost vizitată în fiecare din ultimele weekend-uri de peste 30.000 de oameni, iar duminică, de Sărbătoarea Floriilor, numărul pelerinilor a fost impresionant. Mulţi dintre cei care ajung la mănăstirea din Ţara Haţegului au dezvoltat obiceiuri mai puţin obişnuite, unele chiar deranjante, cum este cel al aruncării banilor în apele Prislopului.

Ce făceau dacii cu banii şi de ce nu îi foloseau niciodată pentru comerţ? Secretele monedelor Koson din aur, descoperite în Sarmizegetusa Regia

Cele mai importante tezaure monetare descoperite în România provin din antichitate. Kosonii din aur au fost găsiţi doar pe teritoriul vechii Dacii, în schimb cele mai multe dintre piesele monetare scoase la iveală în urma săpăturilor arheologice sunt monede de import. Dacii nu erau interesaţi de folosirea banilor în comerţ, potrivit istoricilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite