Maria Albescu, directoarea de liceu anchetată în dosarul diplomelor false, va rămâne în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis ca Maria Albescu, directoarea unui liceu din Petroşani acuzată de luare de mită şi fals intelectual, să fie anchetată cu măsura arestului la domiciliu.

Maria Albescu a fost înfăţişată Curţii de Apel Bucureşti, în ancheta în care a fost acuzat că a primit şpagă pentru a falsifica documente. Magistraţii au decis ca Maria Albescu să fie în continuare cercetată în arest la domiciliu, în timp ce colaboratorul acesteia, cel care strângea banii pentru documentele contrafăcute, Marius Ilaş, să rămână în arest preventiv.

„Instanţa respinge ca neîntemeiate contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi contestatorul- inculpat Ilaş Marius Valentin împotriva încheierii date de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti la 29.10.2015 în dosarul nr. 38985/3/2015. Menţine încheierea contestată”, se arată în pronunţarea Curţii de Apel Bucureşti. Maria Albescu, directoarea Liceului privat Apollonius din Petroşani, a fost pusă sub acuzare într-un dosar de corupţie.

„În sarcina inculpatei Albescu Maria s-a reţinut faptul că, în cursul lunii iulie 2015, aceasta a pretins şi apoi a primit suma de 7.000 de lei de la inculpatul Ilas Marius Valentin, în schimbul întocmirii în fals, în calitatea sa director al unui liceu din municipiul Petroşani, a unor documente privind situaţia şcolară completă a unui martor denunţător, respectiv adeverinţă şi foaie matricolă, care atestau în mod nereal parcurgerea de către acesta din urmă a patru ani de studii liceale la unitatea respectivă de învăţământ, în perioada 2011 – 2015”, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Magistraţii au dispus cercetarea ei în stare de arest la domiciliu, pentru luare de mită şi fals intelectual.

Denunţătorul, trimis în arest
Valentin Ilas, cel care a fost denunţătorul ei, a fost reţinut şi arestat preventiv, fiind acuzat de comiterea a şase infracţiuni trafic de influenţă şi a uneia de dare de mită. Potrivit procurorilor, în iulie 2015 el a pretins şi apoi a primit de la doi martori denunţători suma de 1000 de lei, în schimbul exercitării influenţei pe care pretindea că o are pe lângă funcţionarii de la serviciul evidenţa populaţiei din municipiului Petroşani, în scopul obţinerii mutaţiei din buletin pentru unul dintre aceştia, necesară în vederea înscrierii la un liceu din localitatea respectivă. Tot atunci, „a primit de la doi martori denunţători suma totală de 10.500 de lei, în schimbul exercitării influenţei pe care pretindea că o are pe lângă inculpata Maria Albescu, director al unui liceu din Petroşani, în scopul înscrierii fictive a unuia dintre aceştia la unitatea respectivă de învăţământ şi a emiterii documentelor privind situaţia sa şcolară completă pentru clasele de liceu”, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. El i-a oferit 7.000 de lei Mariei Albescu în schimbul întocmirii în fals de către această din urmă, în calitatea sa de director, a documentelor privind situaţia şcolară completă a martorului denunţător.

Valentin Ilas a mai primit diverse sume de bani, de ordinul miilor de lei, în schimbul promisiunilor că îşi va exercita influenţa, în favoarea lor, asupra unor funcţionari de la Serviciul de evidenţa populaţiei din Bucureşti, de la diverse licee din zona Capitalei şi asupra unor angajaţi din Ministerul Educaţiei şi Cercetării.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Mircea Moloţ despre percheziţiile DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara şi în locuinţa sa: „Mă aştept la orice”

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat în această dimineaţă 18 percheziţii în judeţ. Au fost vizate sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, domiciliul preşedintelui instituţiei, Mircea Moloţ, şi mai multe societăţi, printre care SC Apa Prod SA, la care acţionar majoritar este CJ Hunedoara. Dosarul îl vizează pe Mircea Moloţ, faţă de care însă DNA nu a luat nicio măsură în cauză.

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara şi la locuinţa lui Mircea Moloţ, într-o anchetă de corupţie

Birourile Consiliului Judeţean Hunedoara şi imobilul preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, au fost percheziţionate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba, care efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de comitere a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

Mircea Moloţ a fost implicat într-un accident. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a scăpat teafăr

Mircea Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost implicat într-un accident rutier fără victime, petrecut în Simeria. Mircea Moloţ şi vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint au fost pasageri în autoturismul condus de şoferul instituţiei, care s-a ciocnit cu alte două maşini.

Traian Berbeceanu, de la "Comisarul Cattani" la luptătorul anti-sistem. Mircia Muntean e pe lista neagră a poliţistului           

Ultimele luni l-au transformat pe fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba într-un luptător anti-sistem. Cel puţin aceasta o arată zecile de mesaje şi imagini postate de Traian Berbeceanu pe paginile sale de Facebook, "Traian Berbeceanu" şi "Respect Traian Berbeceanu". Una dintre ţintele sale a fost deputatul Mircia Muntean, fost primar, timp de 16 ani, al Devei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite