Investiţie anti-poluare în combinatul siderurgic, reclamat pentru norii de praf care se ridică deasupra municipiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii au reclamat de nenumărate ori poluarea cauzată de combinatul siderurgic Hunedoara. Primăria a emis autorizaţia de construcţie pentru noua instalaţie de desprăfuire, care va rezolva problema noxelor de la Oţelărie.

Combinatul siderurgic Arcelor Mittal din Hunedoara a devenit în ultimele luni subiectul a numeroase reclamaţii de la localnici, pentru norii de praf care se ridică deseori deasupra Oţelăriei şi Laminorului. În urma unor controale efectuate de Garda de Mediu Hunedoara, au fost constatate depăşiri ale normelor de poluare în ce priveşte emisiile fugitive, iar societatea a fost amendată cu 10.000 de lei, pentru că nu îndeplinea unele condiţii din autorizaţia integrată de mediu, informau recent reprezentanţii Gărzii de Mediu Hunedoara. Emisiile fugitive sunt pulberi emanate când au loc încărcări în cuptor.  

Reprezentanţii primăriei, la care au ajuns cele mai multe dintre reclamaţii, susţin că au purtat discuţii cu conducerea societăţii ArcelorMittal din Hunedoara, privind problema poluării produse de operatorul economic. „Am primit asigurări din partea lor că situaţia se va remedia în scurt timp. Chiar astăzi am semnat autorizaţia solicitată de ArcelorMittal pentru construirea instalaţiei de desprăfuire – Lucrări de construcţii aferente extinderii instalaţiei de desprăfuire oţelărie: turn răcire, stingător scântei şi exhaustor în cadrul oţelăriei. O dată cu realizarea acestei instalaţii sperăm ca problema poluării să fie rezolvată”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Lucrările finalizate în acest an

Într-o adresă mai veche a ArcelorMittal Hunedoara, societatea informa că lucrările de modernizare a instalaţiei de desprăfuire a Secţiei OE2 vor fi finalizate în toamna acestui an. „Lucrările prevăzute a se executa în baza acestui contract sunt: demolare răcitor atmosferic şi instalare turn de răcire, instalare stingător scântei pe reţeaua principală, modificare cameră de mixare, instalare schimbător căldură pe reţeaua secundară, demolare exhaustor existent şi instalare exhaustor nou, înlocuirea elementelor filtrante ale filtrului de aer. Se preconizează finalizarea acestei investiţii în 1 septembrie 2018”, informa, recent, ArcelorMittal Hunedoara, într-o adresă transmisă Primăriei Hunedoara.

„În cadrul discuţiilor purtate cu primarul municipiului Hunedoara, reprezentanţii ArcelorMittal au dat asigurări că au bune intenţii în menţinerea locurilor actuale de muncă, precum şi în crearea altora. ArcelorMittal este unul dintre cei mai importanţi contribuabili la bugetul municipiului Hunedoara, prin impozitele şi taxele pe proprietate, dar şi prin cota parte din impozitele pe salariile angajaţilor, care se întorc la primărie”, a informat Primăria Hunedoara.

Combinatul are în prezent circa 700 de salariaţi.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Nori de praf peste municipiu. Cum este explicată poluarea reclamată de localnici, provenită de la combinatul siderurgic

Coloşii siderurgici ai României. Ce s-a ales de marile uzine ale oţelului în care munceau zeci de mii de oameni

VIDEO Marea schimbare a combinatului ruinat. Natura îşi reintră în drepturi peste munţii de gunoaie şi dărâmături

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite