VIDEO Principele Radu şi principesa Margareta au luat lumină la Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azinoapte alteţele lor regala principele Radu al României şi principesa Margareta au luat lumina învierii de la Catedrala Episcopală din Deva

La Deva, Principesa Margareta şi Principele Radu au participat la slujba de Înviere de la Catedrala Sfântul Nicolae, alături de peste 1.000 de credincioşi. După slujbă, Principesa Margareta şi Princepele Radu au plecat spre Castelul Săvârşin, acolo unde vor petrece prima zi de Paşte. 

În noaptea de Înviere Principesa Margareta şi Principele Radu au luat parte la slujba de Înviere de la Catedrala Episcopală din Deva. Alteţele Lor Regale au fost oaspeţii autorităţilor locale şi ai Preasfinţiei Sale Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei. Aceştia au venit îmbrăcaţi în culori sobre, iar principesa a avut şi o maramă pe cap. Ei au luat lumină direct de la episcopul Gurie şi au dat-o, la rându-le, mai departe credincioşilor din biserică. Cu evlavie şi în rugăciune cei doi s-au alăturat devenilor ieşiţi în pelerinaj să înconjoare Catedrala Episcopală şi au rămas, apoi, afară pentru a asculta în continuare Slujba Învierii, săvârşită de PS Gurie în aer liber.

 În a doua zi de Paşte, Principesa Moştenitoare şi Principele Radu vor participa la slujba de la biserica ortodoxă din Săvârşin, iar la prânz vor invita reprezentanţii administraţiei locale şi ai credinţei din comună. 

Alteţa Sa Regală Principele Nicolae va participa la slujba de Înviere din Sighişoara. 

Vă recomandăm şi:

Ce tradiţii de Paşte sunt păstrate în satele din Hunedoara: „împuşcatul cocoşilor“ şi alungarea diavolilor în Noaptea de Înviere          Tradiţiile de Paşti s-au păstrat de secole la sat, departe de civilizaţie urbană, în zone ca Ţinutul Pădurenilor, Ţara Moţilor, Ţara Haţegului, Ţinutul Momârlanilor, pe Valea Mureşului sau pe cea a Geoagiului.

FOTO Poveste tristă de Paşte: ultimii cinci creştini din Gialacuta şi satul rămas fără biserica veche de trei secole           Într-un cătun de munte, cinci bătrâni, ultimele suflete din Gialacuta, aşteaptă cu tristeţe venirea Paştelui. Izolarea de lume îi copleşeşte acum, mai mult ca oricând, fiind primul an în care nu vor putea merge la slujba de Înviere la biserica din sat, arsă complet anul trecut.

FOTO Mănăstirea „Sfântului Ardealului“: cum a ajuns Prislopul unul dintre cele mai iubite locuri din Transilvania          În fiecare zi, în apropierea Sărbătorilor de Paşte, mii de oameni trec pragul mănăstirii Prislop. Pelerinii din întreaga ţară încep să ajungă o dată cu răsăritul soarelui. Vin pentru a se lăsa cuprinşi de atmosfera de sărbătoare şi linişte, pentru a depune flori şi a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca, cel supranumit "Sfântul Ardealului".

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite