Consilierul local care şi-a insultat primarul pe Facebook va plăti daune morale. Gheorghe Ile i-a cerut 50.000 de euro, dar va primi mai puţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Mârza. FACEBOOK
Florin Mârza. FACEBOOK

Magistraţii au admis plângerea depusă de Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, care a acuzat un consilier local că l-a insultat în mod repetat pe Facebook. Gheorghe Ile a cerut daune morale de 50.000 de euro, dar va primi mai puţin.

Primarul Gheorghe Ile a pretins în instanţă 50.000 de euro despăgubiri de la consilierul local Florin Mârza, pe care l-a acuzat afirmaţii denigratoare şi calomnioase, publicate pe pagina acestuia de Facebook. Tribunalul Hunedoara a admis cererea primarului din Vulcan.

„Admite în parte acţiunea reclamantului Ile Gheorghe formulată împotriva pârâtului Mîrza Radu-Florin şi în fond: obligă pe pârâtul Mîrza Radu-Florin să plătească reclamantului Ile Gheorghe suma de 5.000 lei cu titlu de daune morale, precum şi suma de 2.500 lei cheltuieli de judecată. Obligă pe pârâtul Mîrza Radu-Florin să publice pe propria pagină deţinută în reţeaua de socializare Facebook dispozitivul prezentei hotărâri după rămânerea ei definitivă. Respinge în rest acţiunea. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Hunedoara”, a informat Tribunalul Hunedoara.

Iată câteva dintre mesajele publicate de consilierul local, pe Facebook, la adresa prmarului:

„Martalogule, ce făcuşi? Ai intrat cu maşina în bietul om la Pui? Astea sunt semne că ţi se apropie sfârşitul. Trebuia să umbli cu aia blindată, nu cu Touaregul! Pentru cei care nu ştiu, primarul penal Gheorghe Ile a făcut accident rutier în Comuna Pui! Eu personal sunt sigur că martalogul era beat. Sau cel puţin trăsese la măsea. Am zis!”, a scris Florin Mârza.

„Cam asta e imaginea corupţiei! O sa faci pârnaie pana o sa zici piua! Şi tu şi slugile din primărie. Puţintică răbdare...”, a scris consilierul, după aflarea sentinţei.

Florin Mârza l-a reclamat, la rândul său, pe primarul municipiului Vulcan, însă în acest dosar procesul continuă la Tribunalul Hunedoara.


Vă recomandă să citiţi şi:

Ce s-a ales de mineri la 17 ani după bătălia de la Costeşti. Culisele violenţelor încheiate cu Pacea de la Cozia şi decăderea apocaliptică a oraşelor-mină

Evenimentele care au culminat, pe 23 ianuarie 1999, cu Pacea de la Cozia au rămas în istorie ca apogeul puterii minerilor din Valea Jiului. De acolo nu se mai putea merge decât în jos. Şi s-a ajuns atât de jos, încât localităţile prospere de acum 25 de ani au devenit ruine, iar titanii acelor vremuri scormonesc în munţii de bolovani în căutare de cărbune ca să aibă ce mânca.

Cel mai mic oraş din Hunedoara: Aninoasa, blestemul aşezării din care minerii au plecat "să facă ordine" în 1990

Cel mai mic oraş din judeţul Hunedoara are o istorie tumultoasă. Aninoasa, un orăşel din Valea Jiului cu mai puţin 5.000 de locuitori, a fost unul dintre locurile din care primele contingente de mineri s-au îmbarcat spre Bucureşti în vara anului 1990, pentru a participa la cea mai sângeroasă mineriadă. De câţiva ani, Aninoasa este pragul falimentului, după ce mina de cărbune s-a închis.

FOTO Valea Jiului refuză să-şi amintească Mineriada din iunie 1990

Evenimentele din 13 – 15 iunie 1990 au lăsat urme adânci în Valea Jiului. La 24 de ani de la cele mai sângeroase mişcări de protest ale minerilor, mulţi dintre foştii ortaci nu vor să mai audă de eticheta de “oi negre” ale societăţii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite