Cine cumpără clădirea ICSH? Monumentul istoric a fost scos la vânzare de administratorul judiciar al ICSH

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul judiciar al ICSH, companie aflată în insolvenţă, a pus în vânzare clădirea istorică din centrul vechi al municipiului Hunedoara, folosită până în 2013 ca sediu al societăţii.

Unul dintre cele mai reprezentative monumente pentru istoria Hunedoarei, fostul sediu al ICSH şi al Uzinelor de fier, a fost scos la vânzare de administratorul judiciar.

Clădirea este situată în centrul vechi al municipiului Hunedoara, în vecinătatea Castelului Corvinilor. Datează din 1906 şi se află pe lista monumentelor istorice din judeţul Hunedoara.

Construită din cărămidă, clădirea cu două etaje folosită până în urmă cu un an ca sediu al ICSH este considerată unul dintre monumentele frumoase ale oraşului. Ea ar putea fi transformată într-un hotel de lux, declara recent primarul Hunedoarei, Viorel Arion.

Administratorul judiciar al ICSH, Alfa & Quantum Consulting, a pus în vânzare şi alte construcţii şi terenuri din proprietatea ICSH. Valoarea totală a imobilelor din patrimoniu ajunge la aproape un milion de euro.

În vecinătatea monumentului istoric din centrul vechi se află nu doar Castelul Corvinilor, ci şi o altă clădire importantă în istoria Hunedoarei: fosta şcoală de ucenici a Uzinelor de fier, care în prezent a devenit o clădire - fantomă.

icsh foto daniel guta
image

Vă recomandăm şi:

Planuri „de lux” pentru fostul sediu al ICSH din centrul vechi al Hunedoarei    Clădirea istorică folosită până în vara acestui an ca sediu social pentru Întreprinderea de Construcţii Siderurgice Hunedoara (ICSH) ar putea deveni hotel de cinci stele, susţine primarul Hunedoarei, Viorel Arion. În prezent, construcţia veche de la sfârşitul secolului al nouăsprezecelea este părăsită.

ICSH e vândut pe bucăţi de lichidator. Preţul total ajunge la 700.000 de euro         Lichidatorul judiciar al Întreprinderii de Construcţii Siderurgice Hunedoara (ICSH) a pus în vânzare mai multe construcţii din patrimoniul acesteie. Printre ele se află o grădiniţă, o cantină, un bloc de locuinţe, apartamente, garaje şi ateliere.

FOTO Hunedoara anilor 1880 în imagini rare. Cum se mândreau austro-ungarii cu Uzinele de fier şi minele din Hunedoara         Angajaţii Castelului Corvinilor au făcut o descoperire impresionantă. Recent, în tmpul unui inventar realizat în arhivele muzeului, au dat peste un album de fotografii vechi, de la sfârşitul XIX, în care sunt prezentate Uzinele de fier ale Hunedoarei şi minele din împrejurimi. Albumul a fost publicat la Expoziţia Universală din 1889 de la Paris, ca o imagine a celor mai importante realizări industriale ale Imperiului Austro-Ungar.

Castelul Corvinilor, Uzinele de fier şi combinatul: brandurile care au făcut Hunedoara cunoscută în lume          Hunedoara şi-a căpătat faima în lume datorită Castelului Corvinilor şi a Uzinelor de fier transformate în combinat siderurgic. De-alungul istoriei ultimelor două secole, brandurile oraşului au fost puncte de reper pentru viaţa comunităţii, iar hunedorenii s-au identificat cu ele.

Simbolul „Târgului de fier” se dărâmă sub ochii hunedorenilor. Cum poate fi salvat Furnalul din Govăjdia             Furnalul din Govăjdia a intrat în ultimii ani în categoria monumentelor istorice cu care autorităţile se mândresc, însă nu fac mai nimic pentru a le schimba soarta pecetluită de trecerea timpului. Lăsat în paragină de ani buni, monumentul istoric se prăbuşeşte cu zile, spun cei care încă îl consideră un simbol al oraşului, din vremurile în care Hunedoara era cunoscută în lume ca „Târgul de fier”.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite