Castelul Corvinilor şi Mănăstirea Prislop au transformat Hunedoara într-un pol al turismului: peste 100.000 de vizitatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Corvinilor a avut peste 10.000 de vizitatori în perioada 1 - 3 mai. FOTO: Daniel Guţă.
Castelul Corvinilor a avut peste 10.000 de vizitatori în perioada 1 - 3 mai. FOTO: Daniel Guţă.

Hunedoara a fost în perioada 1 – 3 mai una dintre cele mai importante destinaţii turistice din ţară. Mănăstirea Prislop a fost vizitată de aproape 100.000 de mii de oameni, iar Castelul Corvinilor, unde a avut loc Târgul European al Castelelor, a primit peste 10.000 de vizitatori.

Zilele libere de 1 – 3 mai au adus un număr impresionant de turişti în Hunedoara şi în împrejurimile ei, municipi devenit unul dintre locurile cele mai vizitate din judeţ. Cei mai mulţi dintre vizitatori s-au îndreptat spre Mănăstirea Prislop, unde se află locul de veci al părintelui Arsenie Boca.

„Sfârşitul de săptămână a adus un număr impresionant de pelerini care au trecut pragul mănăstirii Prislop, numărul acestora fiind de aproximativ 95.000. Prin contribuţia adusă de forţele de ordine participante, jandarmi, poliţie rutieră şi echipaje SMURD, situaţia a fost gestionată corespunzător. Au fost aplicate 3 sancţiuni pentru cerşetorie şi 10 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Măsurile adoptate de jandarmi au asigurat un climat de ordine şi siguranţă pentru toţi credincioşii pe timpul slujbei religioase şi au realizat dispozitive de îndrumare a acestora pe parcursul pelerinajului la mormântul Părintelui Arsenie Boca”, a informat Lucian Stoichiţoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Mănăstirea din Ţara Haţegului, înfiinţată în jurul unei biserici medievale de piatră, a devenit de câţiva ani unul dintre cele mai vizitate locuri de pelerinaj religios din Transilvania. La Prislop a fost înmormântat duhovnicul Arsenie Boca, preotul martir al închisorilor din regimul comunist, devenit apoi una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei. Oamenii vin şi se roagă la mormântul acestuia, mulţi cu credinţa că pelerinajul le va aduce bunăstare sau vindecarea unor afecţiuni.

prislop

Sărbătoare la Castelul Corvinilor
Şi Castelul Corvinilor din Hunedoara a înregistrat un număr impresionant de vizitatori. Peste 10.000 de oameni au ajuns în cetatea medievală de pe Dealul Sânpetru, care a găzduit în weekend două evenimente importante: Târgul European al Castelelor şi Festivalul „Dracula”. Prima ediţie a Târgului european al Castelelor a debutat de 1 mai la castelul din Hunedoara, iar peste 20 de expozanţi din ţară şi străinătate au participat la eveniment. „Dacă până acum am trăit din metalurgie, este momentul să învăţăm să trăim din turism, pentru că, din păcate, metalurgia nu mai are un viitor ca acum 20 de ani şi este momentul să ne construim viitorul pe baza oportunităţilor pe care le avem”, a afirmat primarul Hunedoarei, Viorel Arion, la deschiderea evenimentului. Castelul Corvinilor a devenit unul dintre cele mai reprezentative branduri ale României şi un monument care ar putea schimba soarta economică a municipiului aflat la poalele lui.

castelul corvinilor

Vă recomandăm şi:

Mărturii despre puterile supranaturale ale lui Arsenie Boca: vindeca orbii şi paraliticii, vedea în sufletele oamenilor, se teleporta şi cunoştea viitorul

Părintele Arsenie Boca a devenit una dintre personalităţile legendare ale ortodoxiei româneşti, iar mărturiile despre viaţa şi activitatea sa sunt numeroase. Preoţi sau oameni simpli, aflaţi printre cei care l-au cunoscut sau i-au fost apropiaţi, nu au ezitat să vorbească despre miracolele pe care părintele le-ar fi săvârşit, în timp ce în alte relatări îi sunt atribuite puteri supranaturale.

Târgul european al castelelor a debutat în Hunedoara la Castelul Corvinilor

Prima ediţie a Târgului european al Castelelor a debutat astăzi la Castelului Corvinilor din Hunedoara. Peste 20 de expozanţi din ţară şi străinătate participă la eveniment.

Cum a devenit Ioan de Hunedoara brandul de ţară al Ungariei. Succesul răsunător al apelor miraculoase ce purtau numele voievodului român

Iancu de Hunedoara a fost o personalitate reprezentantivă în istoria românilor, dar pentru maghiari a devenit, în trecut, şi un brand de ţară. Cea mai exportată băutură a Ungariei, o apă minerală tămăduitoare, a devenit celebră în întreaga lume sub numele „Janos Hunyadi” (Ioan de Hunedoara). Brandul internaţional numit după voievodul hunedorean a avut succes timp de mai multe decenii în Statele Unite ale Americii.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite