Accident în Retezat: un turist ceh a fost rănit grav, în zona Vârfului Bucura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii şi jandarmii au intervenit în ajutorul unui turist din Cehia care s-a accidentat grav, prăbuşindu-se pe munte, în Masivul Retezat. Bărbatul se afla împreună cu prietenii pe un traseu turistic, sub Vârful Bucura, dar a alunecat pe bolovani.

Un turist din Cehia care a urcat în Retezat împreună cu mai mulţi prieteni de-ai săi, a trecut prin momente cumplite, în timp ce traversa traseul dintre Căldarea Pietrele şi Vârful Bucura. Bărbatul a alunecat şi s-a prăbuşit într-o râpă, accidentându-se grav. Prietenii săi au reuşit să cheme în ajutor echipajele de salvamontişti şi jandarmi montani.

„Echipe de salvare formate din şapte jandarmi şi opt salvamontişti au plecat în locul indicat. Echipajul ajuns primul la locul în care se afla turistul ceh a constatat ca acesta era grav rănit, prezentând o fractură de tibie şi peroneu. Astfel, accidentatul a fost transportat de către echipele de salvare până în zona Cârnic, de unde a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a informat Lucian Stoichiţoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Potrivit jandarmilor, grupul de turişti cehi, format din şapte persoane, se afla într-un periplu în Masivul Retezat. În această perioadă nu sunt indicate traseele dificile din Parcul Naţional Retezat.


Vă recomandăm şi:

Secretele construcţiei Barajului Gura Apelor, din Retezat. Mii de mineri au săpat 11 ani în munte pentru a salva ţara de la cel mai mare dezastru din istorie

Barajul Gura Apelor din Masivul Retezat a fost construit în anii 1970 – 1980, fiind la acea vreme unul dintre cele mai mari din Europa. Dacă lacul de acumulare nu ar fi existat, potrivit specialiştilor, efectele celei mai puternice viituri petrecute în Retezat, soldată cu moartea a 14 oameni, ar fi fost inimaginabil mai dezastruoase.

Locuri misterioase în Hunedoara: „ochii albaştri” din Retezat şi tainele ascunse în Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia şi lacurile glaciare din Masivul Retezat se află printre cele mai tainice locuri care împodobesc ţinutul Hunedoarei. Au devenit atracţii pentru turiştii din întreaga lume. Sunt înconjurate de o aură misterioasă, care ascunde secrete vechi, pe care oamenii au încercat să le desluşească prin nenumărate legende şi poveşti.

Lacurile glaciare: minunile albastre din Parcul Naţional Retezat

Peste 50 de lacuri glaciare împodobesc, ca nişte mărgele strălucitoare, Masivul Retezat. Sunt atracţiile principale ale Parcului Naţional Retezat care datorită lor a primit numele de "tărâmul fermecat cu ochi albaştri".

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite