Europarlamentare 2014. Live Text. 39,12% dintre alegători s-au prezentat la urne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
244 de secţii de votare au fost amenajate în tot judeţul. FOTOArhivă.
244 de secţii de votare au fost amenajate în tot judeţul. FOTOArhivă.

Alegeri europarlamentare 2014, judeţul Giurgiu. Locuitorii din Giurgiu se vor prezenta duminică la urne, între orele 7.00 – 21.00, la alegerile europarlamentare 2014,  pentru a-i desemna pe cei 32 de deputaţi români în Parlamentul European.

UPDATE 22.55. Prezenţa finală la vot. 39,12% dintre locuritorii cu drept de vot s-au prezentat la urne. Ultimele două ore au adus mulţi alegători la vot. Dacă la ora 19.00 judeţul Giurgiu era pe locul al 19-lea ca şi prezenţă la vot, la închiderea urnelor a urcat pe locul al cincilea. În doar două ore au votat 9% dintre alegători.

UPDATE 20.46. Prezenţa la vot. Până la ora 19.00 se prezentaseră la urne 30.86% dintre cetăţenii cu drept de vot

UPDATE 17.45. Incidente electorale. Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Giurgiu a fost sesizat asupra mai multor nereguli constatate la secţiile de vot din judeţ. Într-una dintre sesizări este reclamat faptul că preşedintele unei secţii de vot din Roata de Jos s-ar afla în incompatibilitate. Mai exact, reprezentanţii unui partid politic au reclamat că acesta ar fi fost cercetat penal şi sancţionat pentru fraudă electorală, cu ocazia altor alegeri. Reprezentanţii BEJ au respins pe reclamaţia din lipsă de probe. Într-o altă contestaţie se precizează că în două secţii de vot din Prundu, votanţii ar veni îmbrăcaţi în tricouri cu însemnele unui partid politic, ceea ce ar constitui propagandă electorală. Şi această sesizare a fost respinsă tot din lipsă de probe, scrie giurgiuveanu.ro.

UPDATE 17.40. Prezenţa la vot. Până la ora 16.00 în Giurgiu au venit la urne 20,57% dintre alegătorii cu drept de vot.

UPDATE 14.38 Prezenţa la vot. Până la ora 13.00 s-au prezentat la urne 13,71% dintre alegători, fapt care plasează judeţul Giurgiu pe locul al 19-lea la nivel naţional.

UPDATE 12.10. Prezenţa la vot. Până la ora 10.00 se prezentaseră la urne 5,9% dintre alegători. Fapt care pleasează judeţul Giurgiu în top zece privind prezenţa la vot. La nivel naţional prezenţa la vot a fost de 4,61%.

Europarlamentare 2014. În Giurgiu sunt 288.211 de persoane cu drept de vot dintre care 110.129  sunt bărbaţi, iar 118.082  sunt femei. Au fost amenajate 244 de secţii de votare, în şcoli, grădiniţe, dar şi la Clubul Cadrelor Militare şi la Punctul termic nr 63 din municipiu.

Alegătorii trebuie să se prezinte la urne cu buletinul/cartea de identitate sau cu cartea d ede identitate provizorie. Duminică 25.05.2014, în intervalul  orar  08,00  –  21,00,  Serviciul  Public  Comunitar  Local  de  Evidenţă  aPersoanelor Braşov va asigura desfăşurarea activităţii în relaţia cu publicul, respectiv de eliberare a actelor de identitate depuse şi procesate până la data de 22.05.2014, precum şi pentru preluarea cererilor pentru emiterea cărţilor de identitate provizorii, valabile 30 dezile, astfel încât toţi cetăţenii cu drept de vot  să se poată prezenta la vot.

Vă recomandăm şi:

De ce merg la vot la alegerile europarlamentare                 În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.

Olandezii şi britanicii au dat startul alegerilor europarlamentare               Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani, relatează AFP.

Românii şi Europarlamentarele 2014: cele mai ciudate momente dintr-o campanie „mioritică, lipsită de viziune”   Campania pentru europarlamentare 2014 din România nu a ieşit din tiparul campaniilor electorale anterioare, spun sociologii. Aceştia vorbesc despre o „campanie mioritică“, lipsită de viziune şi neinspirată din punct de vedere al comunicării, în care candidaţii au dovedit că nu au proiecte europene pentru România. O campanie din care nu au lipsit ciudăţeniile, din păcate „normale“ pentru ţara noastră.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite