VIDEO 100 de România în viziunea elevilor de la Liceul de Arte din Galaţi. Ce reacţii au stârnit pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Centenarul” din luminiţe ale elevilor de la Liceul de Arte din Galaţi FOTO captură video
„Centenarul” din luminiţe ale elevilor de la Liceul de Arte din Galaţi FOTO captură video

Momentul a fost filmat şi postat de liceeni pe reţelele de socializare, unde a provocat o mulţime de reacţii de apreciere. „Într-o ţară în care se cheltuie zeci de milioane de euro pentru momente festive demne de mascaradele comuniste, aceşti copiii au reuşit să creeze emoţie doar din ceea ce există în sufletelor lor”, a scris unul dintre comentatori.

Elevii de la Liceul de Arte „Dimitrie  Cuclin” din Galaţi au ales o manieră interesantă pentru a marca un secol de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. În afara programelor artistice şi a expoziţiilor pregătite, liceenii au avut ideea să formeze din trupurile lor, în curtea unităţii şcolare, numărul „100”.

Pentru ca momentul să aibă un impact vizual mai puternic, ei au organizat totul după lăsarea serii, folosind şi lanternele telefoanelor mobile. În ciuda frigului, ei nu s-au lăsat până când nu s-au sincronizat şi au reuşit să aprindă şi să stingă luminile simultan, de mai multe ori, creând astfel un moment special.

Videoclipul realizat cu acest prilej, deşi este foarte scurt, a trezit numeroase reacţii de apreciere pe reţelele de socializare: mii de like-uri, distribuiri, comentarii. Cel mai frumos mesaj ni s-a părut cel în care este apreciat patriotismul dezinteresat al copiilor.

„Într-o ţară în care se cheltuie zeci de milioane de euro pentru momente festive demne de mascaradele comuniste, aceşti copiii au reuşit să creeze emoţie doar din ceea ce există în sufletelor lor, dezinteresat, nepartizan, admirabil”, a scris unul dintre comentatori.

Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” este un reper important în cultura oraşului Galaţi. Piatra de temelie a instituţiei a fost pusă în 1956, prima titulatură fiind „Şcoala gimnazială de muzică”. Adăpostind doua secţii, această şcoală se transformă în 1966 în „Liceul de muzică şi artă plastică”, funcţionând astfel până în anul 1979 cînd, din motive politice, această instituţie de învăţământ îşi schimbă din nou structura, devenind pentru o perioadă de 11 ani „Grupe de artă pentru clasele I-VIII”.

În 1990 se va reînfiinţa Liceul de Artă cu cele două secţii iniţiale, muzică şi arte plastice, luând acum numele patronului spiritual Dimitrie Cuclin, compozitor, filosof şi estetician gălăţean de notorietate internaţională. Paleta specializărilor acestei instituţii se îmbogăţeşte în timp prin includerea în planul de învăţământ a altor domenii artistice cum ar fi: coregrafie -1998, teatru – 2001, arhitectură – 2002.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite