Secretele frumuseţii de la curţile regale: Prinţesa Diana nu pleca de acasă fără rimel, Elizabeth I purta machiaj alb pentru imaginea de „Regina virgină“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Machiajul a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri şi a fost influenţat pe parcurs de cele mai reprezentative figuri istorice feminine. Cele care au inspirat femeile din lumea întreagă au fost dintotdeauna reginele, secretele lor de frumuseţe fiind copiate şi puse în practică de doamnele şi domnişoarele care îşi doresc să arate bine.

În numele frumuseţii, reginele au practicat de-a lungul timpului cele mai bizare ritualuri, care uneori presupuneau menţinerea unor cotlete de viţel pe ochi în timpul somnului, pentru întinerirea tenului, sau pudrarea acestuia cu produse pe bază de arsenic, de altfel, letale. Reginele au avut însă şi obiceiuri sănătoase, care au fost preluate de femeile de pretutindeni. „Adevărul” a întocmit o listă a ritualurilor de frumuseţe puse în practică la casele regale.

Maria Antoaneta

Regina Franţei a avut o mască de faţă care a devenit foarte populară. Astfel, multe franţuzoaice încă o mai folosesc după atâţia ani.

maria antoaneta

Masca reginei se prepara din două linguri de coniac, un sfert de cană cu lapte praf, un albuş de ou şi sucul de la o lămâie. Explicaţia constă în faptul că băutura alcoolică stimulează circulaţia sângelui şi strânge porii, în timp ce albuşul de ou reface ţesutul pielii. Acidul lactic dizolvă sebumul, care ţine la suprafaţă celulele moarte ale pielii, în timp ce acidul citric din sucul de lămâie le înlătură.

Regina Victoria

image

Specialiştii în frumuseţe de la „Cosmetics Info” spuneau despre fostul monarh că alunga mirosurile neplăcute prin parfumarea mănuşilor cu ulei de trandafiri.

Regina Elizabeth I

image

În epoca Elisabetană, majoritatea produselor cosmetice erau evitate deoarece se credea că acestea blochează energia pozitivă. Ca o ironie, pielea palidă era atunci la modă, aşa că femeilor din înalta societate li s-a permis să folosească pudră de faţă. Aceasta avea însă în compoziţia sa arsenic şi nimeni nu ştia că o astfel de pudră era de fapt otrăvitoare. Regina Elizabeth I purta adesea machiaj alb pentru a-şi menţine imaginea de „Regina Virgină”.

Potrivit lui Gio, scriitoare pentru „Beautiful With Brains”, cel mai popular produs de înfrumuseţare era ceruza, un carbonat natural de plumb, cu luciu diamantin, folosit mai ales la prepararea vopselelor. În machiajul acelor vremuri, fruntea era pudrată pentru a părea mai înaltă, iar nobilii îşi smulgeau rădăcinile pentru a exagera această trăsătură.

Regina Elizabeth a II-a

image

Regina este cea mai mare fană a rujului, Clarins fiind brand-ul ei preferat. În 1952, aceasta a comandat propria ei nuanţă de ruj pentru a se potrivi cu hainele pe care avea să le poarte la ceremonia de încoronare. Hidratant şi de un roşu deschis, rujul a fost numit de regină, „Balmoral”, fiind inspirată de ţara sa de origine, Scoţia. De atunci şi până în prezent, Regina Elizabeth a II-a a fost văzută la numeroase evenimente, în timp ce îşi aplica rujul în public.

Grace Kelly, Prinţesa de Monaco

grace kelly

Actriţă de profesie, Grace este considerată simbolul frumuseţii feminine. Publicaţia britanică Marie Claire scria despre prinţesă că „aceasta nu se dezlipea niciodată de crema de mâini, pe care o aplica cu regularitate.” Grace spunea că mâinile sunt cele care îţi arată vârsta la prima privire şi de aceea o femeie trebuie să aibă „cultul” cremei hidratante.

Prinţesa Diana

image

În 1991, Diana a început colaborarea cu makeup artistul Mary Greenwell, care a învăţat-o pe prinţesă să renunţe dermatograful albastru („ochii albaştri nu ar trebui să poarte niciodată creion sau fard albastru”). Din acel moment, Diana şi-a schimbat total stilul. Prinţesa Inimilor făcea totul cu moderaţie şi nu exagera cu folosirea produselor cosmetice. Nu pleca însă niciodată de acasă înainte de a-şi aplica rimelul.

Kate Middleton, Ducesa de Cambridge

image

Ducesa are un adevărat ritual de înfrumuseţare, iar secretele sale în acest sens nu sunt neaparat şi costisitoare. Crema sa hidratantă costă mai puţin de 30 de lei şi obişnuieşte să o achiziţioneze din farmacii. Din „regimul” de frumuseţe nu lipseşte nici uleiul de măceşe, foarte util în prevenirea apariţiei ridurilor.

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite