Rezultate îngrijorătoare în urma recoltării de probe din fântâna familiei bebeluşului mort la începutul acestei săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analizele au arătat că apa are o concentraţia de nitriţi şi nitraţi de cinci ori mai mare decât ar trebui, fapt care, cel mai probabil a dus la decesul băieţelului de 3 luni.

După ce Alin a decedat, inspectorii sanitari au mers în comuna Vânători pentru a afla dacă micuţul a fost ucis de nitriţi şi nitraţi, cu toate că familia copilului a negat că i-ar fi preparat acestuia lapte şi ceai cu apă din fântână.

„În cursul zilei de astăzi a fost recoltată apă din fântâna familiei care a suferit decesul micuţului şi s-au înregistrat depăşiri de peste cinci ori a concentraţiei maxim admise pentru nitriţi, depăşiri la cloruri şi conductivitatea electrică. Asta înseamnă că apa nu corespunde condiţiilor de calitate, nu este potabilă. De asemenea, pentru fântânile cu depăşiri la nitriţi şi nitraţi, Direcţia de Sănătate Publică a dispus primăriilor locale şi cabinetelor medicale individuale să informeze populaţia privind riscul asupra sănătăţii, inscripţionarea fântânilor cu litera N, cu vopsea neagră acolo unde indicatorii de nitriţi şi nitraţi sunt crescuţi; întocmirea de către dispensarele medicale de procese verbale cu gravidele şi familiile care au bebeluşi, prin care li se indică o sursă de apă potabilă alternativă. Pentru fântânile necorespunzătoare bacteriologic s-a dispus primăriilor dezinfecţia cu substanţe clorigene. În fiecare an, în luna mai trimitem adrese către toate primăriile din judeţ pentru catagrafierea fântânilor de pe domeniul public. Primăria din Vânători nu a transmis o astfel de situaţie”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galaţi.

În cazul lui Alin, expertiza toxicologică va arăta dacă micuţul a murit în urma unei intoxicaţii cu nitriţi.
Medicii atrag atenţia din nou şi le recomandă părinţilor să le prepare bebeluşilor lapte doar cu apă plată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite