REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 - Matematica este grea pentru cântăreţii de biserică! Un candidat din Galaţi a dat astăzi pentru a noua oară proba la matematică de la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihăluţă Alecu (stânga) a ieşit grăbit de la examen şi nu a vrut să ne spună cum a fost!
Mihăluţă Alecu (stânga) a ieşit grăbit de la examen şi nu a vrut să ne spună cum a fost!

Absolvenţii clasei a XII-a susţin miercuri, 3 iulie, proba scrisă la Istorie sau proba scrisă la Matematică la examenul de Bacalaureat 2013. Adevarul.ro publică, miercuri, rezolvarea subiectelorla Bac 2013,pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate. La Galaţi, un candidat se chinuie din 2006 să treacă de proba de matematică şi nu reuşeşte sub nicio formă!

Examenul de Bacalaureat 2013 continuă miercuri, 3 iulie, cu proba scrisă la Istorie si cu cea scrisa la Matematica, la care sunt aşteptaţi să participe 4.079 de elevi din judeţul Galaţi, înscrişi pe listele de Bac 2013.

Printre cei aproape 200 de candidaţi care au susţinut astăzi probe scrise la matematică şi istorie la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Galaţi s-a numărat şi un candidat ceva mai special. Se numeşte Mihăluţă Alecu şi este din Slobozia-Conachi, o comună din centrul judeţului Galaţi. Are 37 de ani şi a venit ieri la Galaţi pentru a susţine pentru a noua oară Bacalaureatul la matematică. Mihăluţă mai are ceva special: deşi a terminat un liceu industrial, el este... cântăreţ în corul bisericii de la el din sat.

Mihăluţă Alecu a făcut în adolescenţă o şcoală profesională de cântăreţi de biserică, care funcţiona prin anii ’90 pe lângă Seminarul Teologic, după care s-a angajat în parohia din satul său. Zilele trecute chiar a sărbătorit 20 de ani de când cântă în corul bisericesc.  A urmat apoi cursurile Liceului Metalurgic din Galaţi, la FF (fără frecvenţă), pe care le-a absolvit în 2001. Abia în 2008 s-a gândit că i-ar prinde bine şi o diplomă de Bacalaureat.

„Am colegi care au studii superioare şi m-am gândit că pot şi eu să fac o facultate, evident la IFR sau la ID. Nu ştiu în ce domeniu, staţi să mă văd cu diploma şi mai vorbim”, ne-a mărturisit dascălul.

A plecat dis-de-dimineaţă din sat, având la el instrumentele de scris, cunoştinţele acumulate în ultimii ani, dar şi binecuvântarea preotului paroh, care i-a promis că se va ruga pentru reuşita lui. Chiar avea nevoie de ajutor divin pentru că din 2008, de când a dat prima dată examenul maturităţii, se tot chinuie să ia peste 5 la matematică şi nu reuşeşte deloc.

„Ce să-i faci, eu toată viaţa n-am avut nevoie de matematică, şi uite că acum îmi trebuie. Cât am făcut şcoala de cântăreţi, profesorii au pus accent pe limba română, pe istorie sau pe muzică... nu ne trebuia matematică. Asta e, eu zic că m-am pregătit bine şi sper să termin odată cu acest examen”, mai spune Mihăluţă Alecu.

Bacalaureat prea întârziat

Marea lui supărare este că nu a dat Bacalaureatul imediat după ce a terminat liceul. Atunci ar fi avut întipărite în memorie mult mai bine noţiunile acumulate în timpul cursurilor şi poate că altul ar fi fost rezultatul.

„M-am căsătorit imediat după ce am terminat liceul şi numai la Bacalaureat nu mi-a stat gândul. Am avut de îngrijit o familie, care s-a tot înmulţit. Acum am doi copii măricei, care nu ştiu foarte bine ce înseamna Bacalaureat, dar au spus că-mi ţin pumnii. Chiar şi soţia mă susţine, în ciuda faptul că în ultima vreme am alocat mai mult timp învăţatului şi am neglijat treburile gospodăreşti”, a povestit candidatul.

N-a avut niciodată o situaţie financiară foarte bună, dar a făcut tot ce i-a stat în putinţă să asigure strictul necesar pentru familie. S-a umplut de datorii, dar acum a reuşit să-şi ridice o casă şi să încropească o gospodărie din care să poată să trăiască. 

Astăzi, Mihăluţă a intrat încrezător la examen, dar n-a vrut să dea un pronostic, probabil din superstiţie.  A luat loc printre elevi mult mai tineri decât el şi a ieşit din examen după aproape trei ore. Ceva s-a întâmplat cu el, pentru că la ieşirea pe poartă nu a vrut să ne spună nimic despre cum a decurs examenul. A trecut în viteză pe lângă noi, de parcă nu ne-ar fi cunoscut şi a dispărut printre trecători.

Examenul de Bacalaureat 2013 continuă miercuri, 3 iulie, cu proba scrisă la Istorie si cu cea scrisa la Matematica, la care sunt aşteptaţi să participe 4.079 de elevi din judeţul Galaţi, înscrişi pe listele de Bac 2013.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite