Premieră la Universitatea din Galaţi: medicina va fi predată şi în limba engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
udj

Noi specializări au fost adoptate prin hotărâre de Guvern la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, una dintre universităţile de top din România. Este vorba de Medicină în limba engleză , Antreprenoriat pentru producţia alimentară şi Reţele şi software de telecomunicaţii.

Pentru a faţă face noilor cerinţe de pe piaţă şi a atrage studenţi cât mai mulţi, Universitatea din Galaţi a creat noi specializări. Este vorba de Medicină în limba engleză, Antreprenoriat pentru producţia alimentară  şi Reţele şi software de telecomunicaţii.

 De asemenea, în premieră, în această toamnă, UDJ Galaţi va organiza admitere şi la Buzău pentru specializările Educaţie fizică şi sportivă, Drept şi Agricultură. 

Mai multe informaţii despre noile specializări şi noile tendinţe aflăm de rectorul Universitătii Dunărea de Jos din Galaţi, prof. dr. Puiu Lucian Georgescu şi prorectorul pentru strategii şi relaţii instituţionale, dr. Alexandru Nechifor. 

Care sunt noile specializări de la UDJ Galaţi la licenta? 

Este vorba de Medicină în limba engleză (la Facultatea de Medicină şi Farmacie), Antreprenoriat pentru producţia alimentară (la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor) şi Reţele şi software de telecomunicaţii (la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică). În premieră, în această toamnă, urmând acelaşi calendar de înscriere, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi va organiza Admitere şi la Buzău pentru specializările Educaţie fizică şi sportivă (50 de locuri la taxă), Drept (60 de locuri la taxă) şi Agricultură (50 de locuri la taxă).

 De ce era nevoie de noi specializări ? 

UDJG a făcut în ultimii 2 ani o corelare activă a cerinţelor efective din partea mediului economico social dar şi din partea potenţialilor candidaţi de unde au reieşit nuanţe, orientări pe termen scurt, mediu şi lung pe toate domeniile active din cadrul Universităţii. Noile domenii de licenţă şi masterat au fost asociate cu dezvoltarea formelor de perfecţionare şi reconversie profesională pentru o oferta educaţională coerentă, pragmatică şi adaptată.

Era nevoie să veniţi cu ceva nou, absolvenţii caută aceste specializări? 

Noile specializări au fost propuse numai după o largă consultare la nivel local, regional şi naţional de manieră să corespundă cu cerinţa efectivă a potenţialilor candidaţi pentru ocupaţii cu şanse mari de găsire de loc de muncă şi cu un nivel de pregătire care să includă abilităţi şi competenţe indispensabile cum ar fi manipularea echipamentelor şi softurilor IT, integrarea în sisteme dinamice etc

În ultimii ani, ne confruntăm cu un grad ridicat de populare a judeţului şi a regiunii. Cum îi convingeţi pe tineri să rămână să studieze în Galaţi? 

Oferta trebuie să fie complexă incluzând pregătirea profesională şi timpul liber, accesul la dotări moderne şi consiliere, integrarea în activităţi de cercetare şi inovare cu aplicaţii sustenabile. La nivel municipal există o preocupare continuă pentru asigurarea petrecerii timpului liber, iar la nivelul UDJG pentru condiţii sociale foarte bune. Ne extindem în regiune: Brăila, Buzău, Tulcea, Vrancea. Atragem tineri din toate categoriile şi ne adaptăm în permanenţă oferta la aşteptări, creştem calitativ.

 Cum v-aţi adaptat la această realitate? La ce soluţii aţi apelat ? 

Pentru procesul educaţional s-au făcut în 2020 şi 2021 investiţii de peste 25 milioane de lei atât în spaţii şi dotări, cât şi în asigurarea unor condiţii sociale superioare. Este vorba de un cămin nou în constructie, sistemul de distribuţie a energiei termice refăcut complet, cantină nouă în construcţie, biblioteca nouă în construcţie, tablete pentru studenţi (peste 800 achiziţionate până la sfârşitul lui 2021), 40 laboratoare echipate, o hala de microproductie de înalta tehnologie, atelierul şcoala renovat etc. 

 Care sunt punctele forte ale universităţii gălăţene?

Termenii de bază: transparenţă şi eficienţă. Deciziile includ largă consultare a comunităţii academice: studenţi, cadre didactice, cercetători, personal nedidactic de manieră să asigure distribuţia resurselor în mod inteligent şi eficient. Monitorizarea rezultatelor, sustenabilitatea, planurile realiste pe termen mediu şi lung, cooperarea cu administraţie locală şi cu parteneri privaţi, abordarea tuturor surselor de finanţare la care UDJG poate atrage fonduri prin punerea în practică a valorii academice.

 Extinderea regională şi internaţională, creştere în clasamentele internaţionale (în majoritatea acestora suntem în primele 10 universităţi din România şi cea mai bine clasată din regiune). Pentru prima dată în ultimii ani atât la nivelul de bază (licenţă, master, doctorat) dar şi la nivelul întregii oferte educaţională vom depăşi 18000 studenţi în progres evident faţă de ultimii ani.

Admiterea din luna septembrie pentru programele de licenţă se desfăşoară după cum urmează: în perioada 1-10 septembrie 2021 are loc înscrierea online a candidaţilor, urmând ca din data de 6 septembrie, înscrierile să se desfăşoare şi fizic, la centrele special amenajate. Pentru mai multe detalii, accesaţi www.admitere.ugal.ro. 

Vă recomandăm şi:

Parteneriat pentru  crearea unui sistem inovativ de monitorizare a mediului  ce vizează schimbările asupra ecosistemelor bazinelor râurilor Nistru şi Prut

Trei facultăţi ale Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi îşi deschid porţile la Buzău. Înscrierile, de la 1 septembrie

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite