Poliţiştii locali din Galaţi au amendat în 2017 nu mai puţin de 94 de firme şi de persoane care încălcau legea anti-fumat

Poliţiştii locali din Galaţi au amendat în 2017 nu mai puţin de 94 de firme şi de persoane care încălcau legea anti-fumat

FOTO Arhiva Adevărul

De la intrarea în vigoare a legii 349 – actualizată, privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, poliţiştii locali de la Galaţi au aplicat un număr de 244 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 11.900 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În primele două luni ale acestui an, la nivelul municipiului Galaţi poliţiştii locali au aplicat, în baza legii 349/2002 – actualizată, privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, un număr de 94 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 6.000 lei. Acestea s-au îndreptat împotriva unor cetăţeni sau societăţi comerciale care nu au respectat prevederile actului normativ.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate unor persoane care fumau în locaţii, precum: spaţii de joacă pentru copii, unităţi de învăţământ, staţii de autobuz, pieţe agroalimentare, etc. La societăţi comerciale cea mai mare sancţiune aplicată în acest an este în sumă de 5.000 lei.

Trebuie precizat că, de la intrarea în vigoare a legii 349 – actualizată, privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, la nivelul municipiului Galaţi, poliţiştii locali au aplicat un număr de 244 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 11.900 lei.

Reamintim că, nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legii anti-fumat se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei.

Persoanele juridice care încalcă legea 349/2002 – actualizată, riscă sancţiuni, după cum urmează: 5.000 lei la prima abatere, amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere, iar săvârşirea unei noi contravenţii se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei plus sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

 

citeste totul despre: