Interculturalitate şi plurilingvism în context european la Dunărea de Jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
facultatea de litere galati

Lingvişti, doctoranzi şi masteranzi pasionaţi de fenomenul lingvistic vor discuta în acest an, despre interculturalitate şi plurilingvism în context european.

Facultatea de Litere a Universităţii „Dunărea de Jos”, prin Departamentul de literatură, lingvistică şi jurnalism şi Centrul de cercetare Comunicare interculturală şi literatură, în colaborare cu Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Institutul de Cercetări Filologice, Interculturale din Republica Moldova şi Biblioteca Judeţeană “V.A.Urechia” din Galaţi, organizează în Sala „Mihai Eminescu” (Biblioteca “V.A.Urechia” din Galaţi), în zilele de  11 şi 12 iunie, conferinţa internaţională Lexic comun/Lexic specializat, ajunsă la a VIII-a ediţie.

Lingvişti, doctoranzi şi masteranzi pasionaţi de fenomenul lingvistic vor discuta în acest an, despre interculturalitate şi plurilingvism în context european. Cu această ocazie, în sala „Mihai Eminescu” de la biblioteca „V.A.Urechia”, vor veni să conferenţieze în plen specialişti renumiţi în domeniu: prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel de la Institutul de Filologie Română „A. Philippide”, Iaşi, prof. univ. dr. Alexandra Cuniţă, de la Universitatea Bucureşti, prof. univ. dr. Ana Guţu, de la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, conf. univ. dr. Cristian Moroianu şi conf. univ. dr. Liviu Groza de la Universitatea Bucureşti.

Programul manifestării cuprinde, începând cu ora 12.45, mai multe lansări de carte: conf. univ. dr. Cristian Moroianu va vorbi despre lucrarea sa, „Etimologie şi lexicologie românească. Convergenţe sincronice şi diacronice”, conf. univ. dr. Liviu Groza va prezenta studenţilor două dicţionare: „A o întoarce ca la... Revoluţioneşti. Mic dicţionar de expresii, proverbe şi citate…insolite” şi „De la Ana la Kaiafa. Mic dicţionar de expresii biblice”, iar lect. univ. dr. Oana Magdalena Cenac va lansa ultima sa carte, „Elemente de lingvistică generală”. Ziua de 11 iunie se va încheia cu o vizită la Muzeul istoriei, culturii şi spiritualităţii creştine de la „Dunărea de Jos” şi cu prezentarea pe secţiuni a lucrărilor înscrise în programul conferinţei.

A doua zi a evenimentului va găzdui, pe lângă comunicările pe secţiuni, conferinţele în plen susţinute de prof. univ. dr. hab. Dragoş Vicol, de la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova şi de prof. univ. dr.  Simona Antofi, prof. univ. dr. Floriana Popescu şi prof. univ. dr. Doiniţa Milea, de la Facultatea de Litere a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite