Frâu liber la imaginaţie: începe competiţia regională de robotică educaţională World Robot OlympiadTM Galaţi 2014
0
Organizatorii urmăresc antrenarea unui număr cât mai mare de tineri, cu scopul de a le stimula şi dezvolta creativitatea şi spiritul inovativ în domeniile ştiinţei, tehnicii şi tehnologiei, mecatronicii şi roboticii educaţionale.
Cea de-a doua ediţie a competiţiei regionale de robotică educaţională World Robot OlympiadTM Galaţi 2014, organizată de Departamentul Ingineria Fabricaţiei, din cadrul Facultăţii de Mecanică - Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, va fi organizată joi, 20 martie, de la ora 14.00, în corpul D al Facultăţii de Mecanică, în sala D12.
Tinerii vor avea ocazia să dea frâu liber imaginaţiei în dezvoltarea, construirea şi programarea unor aplicaţii robotizate ingenioase cu ajutorul produselor Lego Mindstorms (RCX, NXT sau EV3).
Competiţia reuneşte echipe formate din 1-3 elevi pe categorii de vârstă, între 8 şi 19 de ani, care se vor confrunta, în cadru organizat, într-un concurs de creativitate tehnică. În mod similar anilor anteriori, categoriile competiţionale sunt STANDARD şi CREATIVITATE. La categoria Standard 1 - Primar pot participa tineri cu vârsta mai mică de 13 ani, la categoria Standard 2 - Gimnaziu pot participa tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani iar la Standard 3 – Liceu, tineri cu vârste cuprinse între 16 ani şi 20 ani, în anul competiţiei.
Competiţia Regională World Robot OlympiadTM Galaţi 2014 se va desfăşura în data de 7 iunie 2014. Câştigătorii etapei regionale se vor califica pentru competiţia naţională de la Bucureşti, din luna iunie 2014 iar câştigătorii competiţiei naţionale vor participa la olimpiada mondială care anul acesta va avea loc în luna noiembrie la Moscova - Rusia. Programul de desfăşurare a probelor de concurs, regulamentul de participare şi materialele necesare înscrierii echipelor în competiţie se vor afişa pe adresa http://www.wroromania.ro.
În final, proiectele dezvoltate de participanţii din învăţământul preuniversitar şi universitar vor fi evaluate de comitetul ştiinţific al competiţiei, care include specialişti cunoscuţi din domeniile mecatronicii şi roboticii. Autorii celor mai bune proiecte vor fi premiaţi. Toţi participanţii vor primi atestate de participare la competiţia regională de robotică educaţională World Robot OlympiadTM.