Elevul pasionat de istorie care va deveni ilustrator în industria de publicitate. „Îmi exprim sentimentele prin desen“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Ilie Foto: Valentin Trufaşu
Iulian Ilie Foto: Valentin Trufaşu

Iulian Ilie (16 ani), elev în clasa a X-a la Colegiul ”Costache Negri” din Galaţi, este înscris la profilul de filologie, fiind pasionat de istorie, dar în egală măsură şi de desen şi muzică. Ce uimeşte la tânărul artist este imaginaţia de care dă dovadă, care îi permite să îmbine realitatea cu fantasticul în lucrările sale.

Iulian Ilie (16 ani), elev în clasa a X-a la Colegiul ”Costache Negri” din Galaţi, s-a înscris  la profilul de filologie pentru că este pasionat de Istorie, dar şi de limba română, în ideea ca ulterior să devină profesor. ”În gimnaziu mi-am dat seama că nu mă înţeleg prea bine cu Matematica şi în general cu ştiinţele reale şi am decis să merg pe un profil de uman”, ne spune cu umor tânărul.

Ulterior, şi-a schimbat percepţia, ţinând cont că îi place la fel de mult să şi deseneze. Îşi aminteşte că se distra, pe când avea doar 6 ani, făcând schiţe de ambarcaţiuni şi vapoare şi a desenat chiar şi celebrul Titanic. Adolescentul învaţă în prezent pentru a deveni ceea ce se numeşte în limbaj de specialitate concept artist, urmând să creeze ilustraţii pentru industria de publicitate din România şi nu numai.

”Atât timp cât rezonează cu desenul, adică să nu am treabă cu partea de vizual şi marketing, este ceea ce mi-ar place să fac”, ne dezvăluie Iulian. În prezent, este înscris la cursurile Universităţii ”Junior” din Galaţi pentru a-şi dezvolta abilităţile în grafica digitală, dar şi în proiectarea şi modelarea 3D.  Va urma apoi secţia de design grafic a Facultăţii de Arte din Bucureşti, cu intenţia declarată de a deveni ilustrator de publicitate, o nişă extrem de puţin accesată de artiştii din România pentru că nu este la îndemâna oricui.

”Acest gen de ilustraţie aduce mai mult cu o distopie”

Tânărul artist porneşte în lucrările sale de la un fenomen cu care se confruntă omenirea, cum ar fi, de pildă, poluarea şi crează ilustraţii, scoţând în evidenţă prin talentul său anumite lucruri, de pildă cum afectează ecosistemul şi fauna, dar şi viaţa fiecăruia dintre noi. ”Acest gen de ilustraţie aduce mai mult cu o distopie ca imagine de ansamblu pentru că am ilustrat majoritatea aspectelor negative care se petrec în ceea ce priveşte mediul nostru înconjurător, cum ar fi de exemplu dezastrele naturale care au loc pe planetă din cauza poluării”, ne explică Iulian conceptul care a stat la baza unora dintre lucrările sale.

iulian ilie ilustrator publicitate Galati 1

Unul dintre desenele distopice ale tânărului artist FOTO arhiva personală

Practic, tânărul porneşte de la o anumită realitate, ce poate fi orice, pornind de la deplasarea unor copii la şcoală sau un avion care se pregăteşte să decoleze, iar pe măsură ce desenează, îşi modifică lucrarea pentru a scoate în evidenţă anumite lucruri, cum ar fi pericolele de care se pot lovi micuţii sau alte asemenea aspecte, astfel încât desenul său devine cumva simbolistic, ne introduce puţin în lumea talentatului adolescent Ionuţ Mitrofan, profesor la Universitatea ”Junior” şi un foarte bun ilustrator, la rândul său, pentru studiourile de benzi desenate pentru filme şi jocuri (story line şi story board) din Statele Unite.

Cu toate că are talent cu carul şi ar putea lucra oriunde, Iulian nu se gândeşte să plece din România. ”Ceea ce fac eu este să îmi exprim sentimentele prin desen. Vreau să demonstrez şi să îmi demonstrez că pot reuşi în ţara mea”, ne spune tânărul artist.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite