Două expoziţii dedicate împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor. Sunt găzduite de Muzeul de Istorie din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambele expoziţii sunt găzduite de secţia Lapidarium a Muzeului Judeţean de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi, iar dublul vernisaj va avea loc joi, 24 ianuarie 2019, de la ora 14.00. Intrarea publicului este liberă.

Chiar în ziua în care se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, joi, 24 ianuarie 2019, la Galaţi se deschid două expoziţii închinate evenimentului.

Ambele expoziţii sunt găzduite de secţia Lapidarium a Muzeului Judeţean de Istorie „Paul Păltănea”, iar dublul vernisaj va avea loc de la ora 14,00, în prezenţa autorităţilor locale, a muzeografilor, dar şi a publicului interesat. Intrarea este liberă.

Prima dintre expoziţii se numeşte „160 de ani de la Unirea Principatelor Române (1859-2019); istorie şi patrimoniu muzeistic” şi se bazează pe faptul că în Galaţi se păstrează numeroase mărturii ale evenimentului, mai ales că oraşul de la Dunăre a avut un rol fundamental în succesul unirii care a stat la baza României moderne.

Expoziţia este organizată de muzeografii dr. Elena Ingrid Bahamat şi Valentin Bodea şi „relevă aspecte semnificative ale patrimoniului muzeistic referitor la epoca şi personalităţile care au contribuit la Mica Unire, actul politic care stă la baza României moderne şi a formării naţiunii române”, spun aceştia.

Cea de-a doua expoziţie - „Repere istorice în filatelie (1862 – 1942)” - este organizată de muzeul gălăţean (mai exact de muzeograful Valentin Bodea) în cooperare cu reputatul colecţionar Emil Ţuicu.

Mărcile poştale expuse, reprezentative pentru perioada 1862 – 1942, au fost tipărite în România şi în străinătate (Londra, Paris, München etc.), cu stema celor două Principate Române, cu Domnitorul Alexandru Ioan I Cuza, regii României Carol I, Ferdinand I, Carol II, Mihai I şi marile evenimente din domnia acestora. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite