Şi-a omorât mama paralizată cu o lovitură de pumn. Femeia îl întrebase dacă are legătură cu furtul unor animale

Şi-a omorât mama paralizată cu o lovitură de pumn. Femeia îl întrebase dacă are legătură cu furtul unor animale

Bărbatul şi-a lovit mama cu pumnul la beţie Foto: arhivă Adevărul

Un gălăţean şi-a lovit fără milă mama după ce aceasta îl întrebase despre furtul unor animale din sat. Deşi bărbatul a refuzat să-şi asume resposabilitatea pentru cele întâmplate, instanţa i-a redus substanţial pedeapsa la care fusese condamnat iniţial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ilie Gheorghe (62 de ani), originar din localitatea gălăţeană Pechea, va regreta tot restul vieţii gestul din ziua de 8 mai 2016, când şi-a lovit mama în vârstă de 91 de ani şi a omorât-o pe loc.

Bărbatul şi-a pierdut cumpătul la beţie şi şi-a lovit mama cu pumnul. Lovitura a fost suficientă pentru a curma viaţa femeii care şi aşa atârna de un fir de aţă, fiind paralizată. Agresorul a negat ulterior orice implicare în moartea mamei sale.

Legiştii au stabilit însă că moartea femeii în vârstă de 91 de ani a fost violentă şi s-a datorat unei lovituri în zona capului.

De altfel, în declaraţia dată iniţial în faţa judecătorului care a judecat propunerea Parchetului de arestare preventivă, Ilie Gheorghe a recunoscut că şi-a lovit mama imobilizată la pat cu pumnul pentru că aceasta îl întrebase când se rezolvă o problemă legată de furtul unor animale din sat.

Ulterior, bărbatul a formulat plângere penală împotriva judecătorului şi a grefierei de şedinţă, susţinând că i-ar fi falsificat declaraţia.

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au considerat însă că sunt suficiente probe care dovedesc că Ilie Gheorghe este responsabil de moartea mamei sale şi l-au condamnat în primă instanţă la 19 ani de închisoare pentru omor.

În mod surprinzător, Curtea de Apel Galaţi i-a redus cu şapte ani pedeapsa printr-o decizie pronunţată pe 16 martie, neştiindu-se încă de ce magistraţii au luat această hotărâre, care este definitivă.

citeste totul despre: