Şi-a omorât mama paralizată cu o lovitură de pumn. Femeia îl întrebase dacă are legătură cu furtul unor animale

Şi-a omorât mama paralizată cu o lovitură de pumn. Femeia îl întrebase dacă are legătură cu furtul unor animale

Bărbatul şi-a lovit mama cu pumnul la beţie Foto: arhivă Adevărul

Un gălăţean şi-a lovit fără milă mama după ce aceasta îl întrebase despre furtul unor animale din sat. Deşi bărbatul a refuzat să-şi asume resposabilitatea pentru cele întâmplate, instanţa i-a redus substanţial pedeapsa la care fusese condamnat iniţial.

Ilie Gheorghe (62 de ani), originar din localitatea gălăţeană Pechea, va regreta tot restul vieţii gestul din ziua de 8 mai 2016, când şi-a lovit mama în vârstă de 91 de ani şi a omorât-o pe loc.

Bărbatul şi-a pierdut cumpătul la beţie şi şi-a lovit mama cu pumnul. Lovitura a fost suficientă pentru a curma viaţa femeii care şi aşa atârna de un fir de aţă, fiind paralizată. Agresorul a negat ulterior orice implicare în moartea mamei sale.

Legiştii au stabilit însă că moartea femeii în vârstă de 91 de ani a fost violentă şi s-a datorat unei lovituri în zona capului.

De altfel, în declaraţia dată iniţial în faţa judecătorului care a judecat propunerea Parchetului de arestare preventivă, Ilie Gheorghe a recunoscut că şi-a lovit mama imobilizată la pat cu pumnul pentru că aceasta îl întrebase când se rezolvă o problemă legată de furtul unor animale din sat.

Ulterior, bărbatul a formulat plângere penală împotriva judecătorului şi a grefierei de şedinţă, susţinând că i-ar fi falsificat declaraţia.

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au considerat însă că sunt suficiente probe care dovedesc că Ilie Gheorghe este responsabil de moartea mamei sale şi l-au condamnat în primă instanţă la 19 ani de închisoare pentru omor.

În mod surprinzător, Curtea de Apel Galaţi i-a redus cu şapte ani pedeapsa printr-o decizie pronunţată pe 16 martie, neştiindu-se încă de ce magistraţii au luat această hotărâre, care este definitivă.

citeste totul despre: