Singura poliţistă şef de post din Vrancea ţine infractorii la respect

Singura poliţistă şef de post din Vrancea ţine infractorii la respect

Lăcrămioara Stroe

Lăcrămioara Stroe este, la 32 de ani, şef de post în comuna Jitia, iar superiorii ei de la Focşani sunt foarte mulţumiţi de activitatea poliţistei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o lume a poliţiştilor dominată clar de bărbaţi în uniformă, poliţista Lăcrămioara Stroe este de aproape cinci ani singura femeie şef de post din Poliţia Vrancea şi, cel mai probabil, şi din ţară.

În vârstă de 32 de ani, Lăcrămioara este absolventă a  Facultăţii de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, dar a pasionat-o mai mult meseria de poliţist, astfel că pentru a-şi urma visul a urmat Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina.

La început, a lucrat doi an ca ajutor de şef de post la Jitia şi la Secţia de Poliţie Rurală Dumitreşti, până când i s-a oferit şansa să participe la concursul pentru ocuparea funcţiei de şef de post la Jitia. Concurs pe care l-a câştigat cu brio.

„Meseria de poliţist este una frumoasă şi dacă ştii cum să te impui şi să ai control asupra situaţiei, atunci lucrurile se simplifică.”, povesteşte poliţista.

Şefii poliţistei sunt mulţumiţi de activitatea acesteia.

"Şi-a făcut datoria ca orice poliţist. Este tenace iar pe raza localităţii Jitia activitatea s-a desfăşurat în mod normal. Sunt mulţumit de modul cum şi-au făcut treaba colegii de acolo. Schema de personal este de trei oameni, cu Lăcrămioara şefă, dar de cele mai multe ori acolo, din cauya fluctuaţiei de personal, au lucrat doi oameni şi s-au descurcat bine", ne-a declarat cms. şef. Vasile Marin, adjunct al şefului IPJ Vrancea şi până săptămâna trecută şeful Serviciului de Ordine Publică.

Comuna Jitia este situată în sud-vestul judeţului Vrancea şi este compusă din satele Jitia, Jitia de Jos, Cerbu, Măgura şi Dealul Sării.

citeste totul despre: