Preşedintele Klaus Iohannis vine pe 18 iulie în Vrancea, să omagieze ostaşii români care şi-au dat viaţa în Primul Război Mondial

Preşedintele Klaus Iohannis vine pe 18 iulie în Vrancea, să omagieze ostaşii români care şi-au dat viaţa în Primul Război Mondial

Klaus Iohhanis, preşedintele României

Preşedintele ţării va fi prezent la Mărăşti, în seara de 18 iulie, unde va avea loc un ceremonial militar la 100 de ani de la bătălii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că preşedintele Klaus Ioahannis va fi prezent la Mărăşti, pe data de 18 iulie.

„În seara zilei de 18 iulie, Preşedintele va lua parte la un moment cu totul special, acesta va avea loc la Mausoleul de la Mărăşti, în judeţul Vrancea, la exact 100 de ani la bătălie, una dintre cele mai mari desfăşurate pe teritoriul României în Primului Război Mondial. Iată, Preşedintele ia parte la un ceremonial militar, dar, de asemenea, aduce omagii ostaşilor români care şi-au pierdut viaţa în timpul Primului Război Mondial. Şi aş vrea să vă mai spun un lucru, Preşedintele vrea să pună în evidenţa contribuţia remarcabilă pe care au avut-o ostaşii români la ceea ce înseamnă realizarea Unirii. Şi de asemenea, două aspecte importante — cât este de necesar să marcăm momentele glorioase ale Armatei Române şi Preşedintele îşi mai doreşte să sublinieze nevoia urgentării, nevoia intensificării pregătirilor pentru anul 2018. Să nu uităm că vorbim despre Centenarul Marii Uniri şi sunt necesare aceste pregătiri foarte serioase”, a anunţat purtătorul de cuvânt.

Este prima vizită pe care şeful statului o face în judeţul Vrancea de la preluarea mandatului, în decembrie 2015.

citeste totul despre: