FOTO VIDEO Vinurile din 2014, excelente calitativ. "Norocul ţi-l dă Dumnezeu, dar trebuie să munceşti ca să poţi să-l şi ai"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Porumb spune că  cel mai bun vin pe care îl produce este Şarba  FOTO: Ştefan Borcea
Daniel Porumb spune că  cel mai bun vin pe care îl produce este Şarba  FOTO: Ştefan Borcea

Producătorii din domeniul viti-vinicol prezenţi la Festivalul Viei şi Vinului  se laudă cu licoarea lui „Bachus”, chiar dacă anul acesta au întâmpinat probleme.

Ploile din primăvară şi începutul verii au provocat pagube mari viticultorilor, motiv pentru producţia din acest an nu este una deosebită.

Sunt însă şi producători care se laudă că au reuşit să învingă bolile viţei de vie, cu pricepere şi foarte multă muncă, iar rezultatul final a fost unul satisfăcător pentru ei.

„La Festival suntem prezenţi cu mai multe sortimente. Sunt vinuri extraordinare, unele specifice regiunii, cum este Feteasca Neagră sau Şarba. Ne-am chinuit toată vara, am muncit mult, dar am reuşit să obţinem o producţie bună. Norocul ţi-l dă Dumnezeu, dar trebuie să munceşti ca să poţi să-l şi ai”, ne-a declarat Daniel Porumb, administrator al unei societăţi cunoscute în Vrancea, care lucrează 150 de hectare de vie.

Potrivit reprezentantului Federaţiei Viticultorilor din Vrancea, anul 2014 a fost un an dificil pentru podgoreni.

„La Festivalul Viei şi Vinului „Bachus 2014” venim din partea Federaţiei Viticultorilor Vrânceni şi în special a noastră, a Cramelor 1938, venim ca lumea să ne cunoască. Producem o gamă de vinuri speciale, producem puţin, dar bun, de calitate, cu preţuri corespunzătoare. Ne dorim să găsim parteneriate, suntem deschişi şi aici la târg, şi la crame. În 2015 achităm creditul la bancă şi trecem pe dezvoltare. Anul agricol 2014 a fost un an şcoală. Pentru cei care ştiu meserie au fost răsplătiţi din plin”, ne-a spus Alexandru Copaci, de la Federaţia Viticultorilor din Vrancea.

La "Bachus 2014", 84 de producători de vinuri din România s-au înscris la concursul Naţional de Vinuri  cu un număr de 480 de probe, cu 151 mai multe faţă de ediţia din 2013.

Concursul este organizat sub patronajul Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, având in componenta degustători experţi.

Podgorenii din judeţul Vrancea deţin 25.000 de hectare de viţă de vie nobilă, adică 10% din arealul viticol la nivel naţional. Specialiştii Direcţiei Agricole estimează că din podgoriile Vrancei vinul va fi mai puţin cu 30-40%.

Mai puteţi citi:

Somelierii îi învaţă gratuit pe vrânceni să deguste vinurile

Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului ”Bachus 2014” reprezintă un prilej pentru pasionaţii de vin să se întâlnească cu somelieri celebri, care îi vor învăţa cum se degustă un vin şi cum poate fi el asociat cu diverse mâncăruri.

Ambasadorul Chinei la Bucureşti vine să cunoască vinurile din Vrancea, la "Bachus 2014"

Excelenţa Sa, Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti va participa la deschiderea Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului ”Bachus 2014”.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite