FOTO VIDEO Subiecte cu grade de dificultate diferite la Evaluarea Naţională la clasa a IV-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1

Evaluările Naţionale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au debutat astăzi la nivel naţional, cu proba de la Limba Română, susţinută de elevii de la clasa a IV-a.

Evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a IV-a a presupus un test de 60 de minute pentru evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română, test dat pe două numere.

A FOST PROVOCATOR

„A fost provocator pentru mine acest examen, în sensul că a fost o experienţă nouă, ceea ce mi se pare foarte palpitant. Subiectele nu au fost foarte grele, dar nici uşoare nu pot să spun că au fost. Cred că am făcut o lucrare destul de bună”, ne-a spus Andreea Roxana Popescu, elevă la clasa a IV- a-B, la  Şcoala „Ion Basgan” din Focşani (foto).

eleva evaluare nationala clasa a IV-a focsani stefan borcea

Învăţătoarea Andreei spune că testul susţinut de elevi a fost dat pe două numere, cu grade de dificultate diferite, ceea ce nu i s-a părut normal.

3

„Textul a fost cam lung pentru un elev de clasa a IV-a, care are un anumit ritm de citire şi informaţiile foarte multe îl încurcă. Ar fi trebuit, după părerea mea, un test mai scurt. Apoi, gradul de dificultate între cele două teste e diferit şi asta nu este normal, decât dacă se are în vedere studiul pe teste diferite. Dacă urmăreşti la toţi copiii acelaşi scop, ca şi obiective, atunci nu-i corect să fie gradul de dificultate diferit. Cerinţele erau diferite şi nici asta nu mi se pare normal dacă este un test de evaluare pentru toţi copiii. Eu, când dau o probă de evaluare, pe numere, cerinţa este aceeaşi, diferă doar puţin textul. Apoi, unele dintre cerinţe se referă nişte concepte pe care trebuie să le aibă copilul, se referă la nişte competenţe. Este adevărat că asta urmărim la clasele a IV-a într-un ciclu, să formăm deprinderi, să formăm priceperi şi competenţe, însă trebuie, probabil, afectat un număr mai mare de ore pentru a-i obişnui pe copii cu astfel de cerinţe”, ne-a declarat învăţătoarea Maria Cojanu, de la Clasa a IV-a-Şcoala „Ion Basgan” din Focşani.

2

Notele de la evaluare nu vor fi puse în catalog, nici nu se vor afişa clasamente, ci „vor fi stabilite niveluri de performanţă, cât de bine ştiu elevii să citească sau să folosească numerele, spre exemplu“, urmând ca rezultatele să fie discutate la clasă, cu părinţii şi în Consiliul profesoral.

Calendarul evaluărilor

•    28 mai 2014: evaluare naţională, IV - Limba Română
•    29 mai 2014: evaluare naţională, IV - Matematică
•    30 mai 2014: evaluare naţională, IV - Limba maternă
•    2 iunie 2014: evaluare naţională, II - Scris-citit, Limba română
•    3 iunie 2014: evaluare naţională, II - Scris-citit, Limba maternă
•    4 iunie 2014: evaluare naţională, II - Matematică
•    5 iunie 2014: evaluare naţională, VI - Limbă şi comunicare
•    6 iunie 2014: evaluare naţională, VI - Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Mai puteţi citi:

Despre Evaluările Naţionale de la clasa a IV-a, la Adevărul Live de la 14.00

Astăzi, la Adevărul Live de la ora 14:00, vom discuta cu învăţătoarea Mihaela Bonca de la Şcoala Gimnazială "Ion Heliade Rădulescu", despre Evaluările Naţionale de la clasa a IV-a, ce subiecte au primit elevii şi cum s-au descurcat la prima evaluare de acest gen organizată la nivel naţional.

EVALUĂRI NAŢIONALE 2014 Elevii de la clasa a IV-a au dat proba la Română: „A fost un examen provocator”

După doi ani de pilotare, Evaluările Naţionale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au debutat astăzi la nivel naţional, cu proba de la Limba Română, susţinută de elevii de la clasa a IV-a. Copiii care au ieşit de la examen spun că subiectele au fost foarte uşoare, similare cu modelele publicate de Minister şi că s-au încadrat foarte bine în timp

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite