FOTO La Focşani, carnea de porc este mai scumpă cu 20%  decât anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Focşănenii aşteaptă săptămâna viitoare deschiderea pieţei de carne pentru a putea spera că preţurile vor mai scădea.

Deşi mai sunt zece zile până la Crăciun, zi în care tot omul, sărac sau bogat, va avea pe masa de sărbători cele mai bune bucate, agitaţia după carnea de porc din Piaţa Moldovei a început cu mult mai înainte.

Astfel că cele zece  boxe la care se vinde în prezent carne în principala piaţă agroalimentară a municipiului au fost luate cu asalt de oamenii dornici să-şi procure din timp „hălcile” cu care îşi vor desfăta papilele gustative pe perioada sărbătorilor creştineşti.

Deocamdată, faţă de anul trecut, carnea de porc înregistrează o creştere de preţ şi de 20%.

Astfel, dacă în decembrie 2012 carnea de porc unificată se vindea cu 13-14 lei/kg, acum aceeaşi carne costă la tarabă 17 lei/kg, iar pulpa de porc fără os care se vindea cu 16-17 lei/kg costă acum 19,5 lei/kg.

Alte preţuri practicate la carnea de porc la boxele din Piaţa Moldovei: cotlet ceafă cu os-19 lei/kg, costiţă şi piept porc-17 lei/kg, ficat de porc-10,5 lei/kg, carne tocată amestec porc şi vită-13 lei/kg.

La boxe se vinde şi carne de vită, care costă 18 lei/kg cea unificată, pulpa de viţel fără os costă 23 de lei/kg, iar rasolul se vinde cu 13 lei/kg.

"Preţul este fix şi nu se negociază. E adevărat că este puţin mai scumpă carnea, dar şi hrana cu care am crescut animalele a fost mai scumpă. Deocamdată, nu pot să spun că e aglomerat, multă lume se plimbă de colo-colo să studieze, dar avem şi clienţi care atunci când au auzit că produsele noastre sunt proaspete au cumpărat e loc", ne-a declarat Margenia Constantin, o vânzătoare de la boxele de carne din Piaţa Moldovei.

Cei mai mulţi focşăneni aşteaptă însă deschiderea pieţei de porci, unde crescătorii de animale îşi vor putea aduce producţia de râmători pe tarabe, posibil la un preţ mai scăzut decât la boxele comercianţilor tradiţionali.

Administraţia Pieţelor şi-a luat toate măsurile pentru ca procesul de comercializare să se desfăşoare în condiţii de igienă deplină, piaţa de carne urmând să se deschidă pe 20 decembrie.

image

„Piaţa de porci va fi deschisă de vineri, 20 decembrie până pe 24 decembrie, la ora 13.00. Vom amenaja 100 de mese, iar dacă este nevoie vom suplimenta. Sunt condiţii puţin mai aspre pentru comercianţi, în sensul că porcii vor trece prin abatoarele autorizate de Direcţia Sanitar Veterinară şi de Siguranţa Alimentelor”, ne-a declarat Fane Popa, şeful Administraţiei Pieţelor Focşani.

În Vrancea sunt trei abatoare autorizate unde pot fi tăiaţi porcii, respectiv Vanicad din Gologanu, Lucky Com Prod din Homocea şi Aurora Com din Odobeşti.

Mai puteţi citi:

Carne de porc la discreţie pe tarabele din Piaţa Moldovei, cumpărători mai puţini  GALERIE FOTO-VIDEO

Inflaţie de carne de porc în Piaţa Moldovei

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite